Connect with us

Blog

PályaPéntek: Rossi tovább növelheti előnyét Jerezben!

A MotoGP sorozata immáron negyedik versenyhelyszínére érkezett!

Published

on

motogp argentina 2015
ULTRABOLT
RST AIRBAG

Három forduló után első európai helyszínként érkezik Jerez, ahol már rengeteg izgalmas csatát láthattunk az elmúlt években. Az idei izgalmak tehát könnyen folytatódhatnak, sőt jelen állás szerint Rossi akár tovább is növelheti előnyét!

Marc Marquez még szombaton szenvedett kisebb balesetet salakmotorozás közben. A címvédő spanyol kisujját törte, ám rögtön délután meg is műtötték, így indulása nem igazán volt veszélyben. Mindenesetre a futam során ez hátrányosan érintheti őt, és akár újabb pontokat is veszíthet a bajnokságban emiatt, pedig lemaradása már így is 30 pont. Persze akár sérülten is brillírozhat hazai pályán a spanyol, hisz láttunk már hasonlókat az évek során, például Lorenzo is felállhatott a dobogóra a Laguna Seca-i futamon összedrótozott lábbal.

Valentino Rossi remek formája folytatódhat a hétvégén, hisz az olasz nagy harcokat vívott már meg ezen a pályán. További lehetőség számára, hogy ismét a gumikopásé lehet a főszerep a futam végén, így akár egy taktikai győzelmet is szülhet számára a hétvége.

Dani Pedrosa is előkerült az utóbbi napokban, sőt volt rá esély, hogy már e futamon visszatér a Repsol Honda versenyzője. Végül azonban úgy döntöttek, hogy habár felépülése karfájdalmaiból jól halad, nem Jerezben fog újra motorra ülni.

Nehéz hétvégére számít Andrea Dovizioso és a Ducati. Az új Desmosedici habár nagyon jól teljesített az eddigi futamokon, Jerezben nem számítanak kiemelkedő eredményre. Iannone viszont nyert már itt futamot a Moto2-ben, így a fiatalabb olasz nagyobb izgalommal várja a hétvégét.

Hazai futamára készül Jorge Lorenzo is. A kétszeres világbajnok rosszul kezdte az évet, ám ahogy nyilatkozta, sok futam van még hátra! Tovább fokozná az idei izgalmakat, ha Lorenzo is csatlakozna a futamgyőztesek közé, ezzel is megkavarva a pontverseny alakulását.

Sportster

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Trending