Csatlakozz hozzánk

Blog

A nap videója: Az őrült FMX testvérpár

Tesók a levegőben, egyszerre, egy motoron: Matt és Emma McFerran tandem ugrásaikkal kápráztatják el a közönséget – Budapesten is láthatjuk majd őket… Videóinterjú magyarul McFerranékkel!

Közzétéve

ekkor

a nap videoja - 2015 aprilis
Sportster
MAI Kótyavetye

Az FMX bajnok Matt “Matty Mac” McFerran és húga Emma (akinek neve gyorsan bekerült a freestyle-élvonalba) Jackhammer névre keresztelt trükkjükkel világelsők lettek. Ausztráliában mutatkoztak be először együtt, egy motoron úgy, ahogy még előtte senki soha: a gépen együtt ülve ugratnak el a rámpáról, majd Emma teljesen elemelkedik a motorról a levegőbe, a lábait Matt karjai közé ékeli be, ezzel tartva magát – és így repülnek tovább. A levegőben még különböző helycseréket hajtanak végre, ezzel sérüléseket is kockáztatva. Az FMX történelmében ez hatalmas lépés, magas kockázat vállalással – az egész sportnak magasra tették a mércét!

Ezeket a nem mindennapi trükköket Budapesten az új Fradi stadionban is bemutatják a Nitro Circus Motomayhem Show -n júniusban. Matt McFerran az egyik legjobb Ausztrál FMX versenyző, a Nitro Circus show-val bejárta a világot. Közel tíz évig a világ élvonalában versenyzett és ő az egyike azon két motorosnak, aki felviszi a rámpára a motort, háta mögött még két személlyel és megcsinálnak egy szaltót – vagyis a 3 Person FMX Flips-et.

Emma McFerran részt vett a 2013 -as FIM Freestyle MX világbajnoki sorozat részeként megrendezett Night of the Jumps turnén, mentorai a Nitro Circus-ból ismert “Steve Mini” és Jackson “Jacko” Strong voltak. Emma olyan természetességgel mozog a rámpán a motorral, hogy a srácokkal simán összekeverhetjük…


És még valami: ma este Ausztráliában történelmet írhat Josh Sheehan – vajon meglesz a tripla hátraszaltó?!

A helyszín és a mutatványok is látványosak, pláne együtt…

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

MPS AIRFORM

Trending