Connect with us
Suzuki

Hírek

MotoGP Argentína: Rossi kilökte Marquezt az első helyről?

Honda fölény, majd váratlan ütközés – ez történt Argentínában!

Published

on

motogp argentina 2015
ULTRABOLT
RST AIRBAG

A mezőny második alkalommal látogatta meg az argentin helyszínt, a Termas de Río Hondo versenypályát. A Bridgestone extrém gumikopással számolt, így kemény, és extra kemény hátsó abroncsokkal érkezett a helyszínre – ez is előre vetítette, hogy a futamon komoly taktikai csatára számíthatunk. A címvédő, Marc Marquez kiegyensúlyozottan érkezett a helyszínre, és egy őrült körrel meg is szerezte az első rajtkockát. Nagy meglepetést okozott Aleix Espargaro a Suzukival, aki a második helyről kezdhette a futamot.


Marquez már a rajt után ellépett a többiektől, és hamar kiépítette 4 másodperces előnyét. A Honda spanyol versenyzője kemény abroncsokon indult, melyek utólag rossz választásnak tűntek, ugyanis a doktor fél táv után magabiztosan faragni kezdte hátrányát.


Valentino Rossi idén már nem először motorozik bomba formában, ma pedig taktikailag is ki tudta játszani kártyáit. Az extra kemény hátsó abroncs végig kellő tapadást biztosított számára, így miután átverekedte magát a Ducatikon, üldözőbe is vehette Marquezt. Három körrel a vége előtt már támadási pozícióba került, az utolsó előtt körben pedig második próbálkozásra végre is hajtotta az előzést. A spanyol címvédő ekkor még megpróbálta a lehetetlent, és visszavágott a kopott abroncsokon, aminek két koccanás lett a vége. Először a belső íven próbálkozva gyorsított rá Rossira, ám elfogyott a helye, a következő balosban pedig külső ívről próbált ráfordulni az olaszra, de hátsó abroncsára futott, és ezzel véget is ért számára a verseny! A bírák versenybalesetnek minősítették az esetet, aminek eredményeképp Rossi győzött, Marquez pedig nullázott.


Elmaradt a meglepetés ezúttal a Ducatiktól, akik habár dobogós helyeken motoroztak, nem szólhattak bele a győzelemért folyó harcba. Dovizioso magabiztosan haladt a harmadik helyen, ám Marquez hibája után felléphetett a második helyre. Iannone az utolsó előtti kanyarban vesztette el a dobogó legalsó fokát, mégpedig a meglepően jól szereplő Cal Crutchlow ellen.


Nagyjából két körig tartott a Suzuki tempója, Espargaro hamar hátra esett. Az időmérőn mutatott teljesítménye azonban rávilágított, hogy a Suzukiban van potenciál!

Marquez bukása jól jött a bajnokság szempontjából, mivel így az tovább marad nyitott. Továbbra is a címvédő spanyol tűnik a leg esélyesebbnek, mivel a Repsol Honda nagyon gyors, csupán a vezetői hibák adnak lehetőséget a többieknek (bár ezúttal előbb taktikai hibát vétettek).

Sportster

Facebook

INSTAGRAM

MPS AIRFORM
caballero

Trending