Csatlakozz hozzánk

Hírek

SBK Aragónia: Ducati és Kawasaki győzelmek!

Harmadik versenyhétvégéjén van túl a SuperBike vb mezőnye!

Közzétéve

ekkor

wsbk aragon 2015
Euromotor3


Rea menedzseli előnyét
Habár még csak két hétvégén és négy futamon vagyunk túl, Jonathan Rea magabiztos előnnyel érkezett az aragóniai pályára. A Kawasaki versenyzője ezúttal nem Haslammel osztozott a dobogó legfelső fokán, hanem az egyik Ducati versenyzővel szemben kellett felvennie a kesztyűt. A végeredményeket tekintve viszont Rea teljes elégedettséggel hagyhatja el a helyszínt, mivel előnye tovább nőtt.


Davies megszerezte a Panigale első győzelmét
Habár a Ducati a legeredményesebb gyártó a SBK történetében, új modelljük, a 1199 és 1299 Panigale még nem hozott győzelmet a konyhára. Ennek a sikertelen sorozatnak azonban vasárnap vége szakadt! Chaz Davies nagyon érzi ezt az aszfaltcsíkot, és már az első futamon is csupán ezredmásodpercekkel maradt le Rea mögött a győzelemről. A második futamon viszont Davies és a Ducati nem talált kihívóra. A brit már a futam elején kiépített egy biztonságos távolságot az üldözőkkel szemben, és a futam során azt csak növelnie sikerült.


Haslam lesz Rea kihívója?
Habár Davies és a Ducati gyors volt, sőt az első futamon Sykes is felállhatott a dobogóra, mindent egybe vetve még mindig Leon Haslam a legesélyesebb Jonathan Rea-vel szemben a világbajnoki címért. Az Aprilia brit versenyzője szorgosan gyűjti a pontokat, az RSV4 pedig a versenypályák túlnyomó részén bitang gyors. A hétvégén ugyan nem tündököltek az Apriliák, a bajnoki esélyek azonban még nem szálltak el.


Megállíthatatlan britek
Hihetetlen, de eddig mind a hat futamon csupán brit versenyzők állhattak fel a dobogóra. Jelen állás szerint Jordi Torres, az Aprilia újonc spanyol versenyzője áll a legközelebb ahhoz, hogy megtörje a britek egyeduralmát, hisz a második futamon a negyedik helyen ért be. Meglepően jól teljesített Xavier Fores, aki Bayliss után helyettesíti a lábadozó Davide Giuglianot. A beugró spanyol egy ötödik és egy hatodik helyet zsebelt be a hétvégén.

MPS ALPINESTARS 2017

Comments

comments

Astone

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

Trending