Connect with us
just1 mx
Suzuki

Hírek

SBK Aragónia: Ducati és Kawasaki győzelmek!

Harmadik versenyhétvégéjén van túl a SuperBike vb mezőnye!

Published

on

wsbk aragon 2015
ICONSHOP 300
jgpr
RST AIRBAG


Rea menedzseli előnyét
Habár még csak két hétvégén és négy futamon vagyunk túl, Jonathan Rea magabiztos előnnyel érkezett az aragóniai pályára. A Kawasaki versenyzője ezúttal nem Haslammel osztozott a dobogó legfelső fokán, hanem az egyik Ducati versenyzővel szemben kellett felvennie a kesztyűt. A végeredményeket tekintve viszont Rea teljes elégedettséggel hagyhatja el a helyszínt, mivel előnye tovább nőtt.


Davies megszerezte a Panigale első győzelmét
Habár a Ducati a legeredményesebb gyártó a SBK történetében, új modelljük, a 1199 és 1299 Panigale még nem hozott győzelmet a konyhára. Ennek a sikertelen sorozatnak azonban vasárnap vége szakadt! Chaz Davies nagyon érzi ezt az aszfaltcsíkot, és már az első futamon is csupán ezredmásodpercekkel maradt le Rea mögött a győzelemről. A második futamon viszont Davies és a Ducati nem talált kihívóra. A brit már a futam elején kiépített egy biztonságos távolságot az üldözőkkel szemben, és a futam során azt csak növelnie sikerült.


Haslam lesz Rea kihívója?
Habár Davies és a Ducati gyors volt, sőt az első futamon Sykes is felállhatott a dobogóra, mindent egybe vetve még mindig Leon Haslam a legesélyesebb Jonathan Rea-vel szemben a világbajnoki címért. Az Aprilia brit versenyzője szorgosan gyűjti a pontokat, az RSV4 pedig a versenypályák túlnyomó részén bitang gyors. A hétvégén ugyan nem tündököltek az Apriliák, a bajnoki esélyek azonban még nem szálltak el.


Megállíthatatlan britek
Hihetetlen, de eddig mind a hat futamon csupán brit versenyzők állhattak fel a dobogóra. Jelen állás szerint Jordi Torres, az Aprilia újonc spanyol versenyzője áll a legközelebb ahhoz, hogy megtörje a britek egyeduralmát, hisz a második futamon a negyedik helyen ért be. Meglepően jól teljesített Xavier Fores, aki Bayliss után helyettesíti a lábadozó Davide Giuglianot. A beugró spanyol egy ötödik és egy hatodik helyet zsebelt be a hétvégén.

Sportster

Facebook

INSTAGRAM

MPS AIRFORM
caballero

Trending