Connect with us
just1 mx
Suzuki

Blog

PályaPéntek – Második helyszínére érkezik a SuperBike mezőnye!

A szezonnyitó alapján hasonlóan izgalmas futamokra számíthatunk az új thaiföldi pályán!

Published

on

palyapentek - sbk thaifold
ICONSHOP 300
jgpr
RST AIRBAG
Egy egész hónapot kellett várnunk a SBK versenysorozatának folytatására! A második helyszín az új Chang névre keresztelt pálya lesz Thaiföldön. A pálya vonalrajza Hermann Tilke munkája, aki manapság a legnagyobb név a szakmában. Első ránézésre az aszfaltcsík az Aprilia és a Kawasaki motorjainak kedvezhet, mivel vonalait szinte vonalzóval rajzolták meg. A célegyenes után, az első kanyarban fordulnak rá a pálya leghosszabb egyenesére, ahol a hármas számú kanyarban várhatjuk a legtöbb előzést. Természetesen beépítettek egy kissé lassabb szakaszt is, de ettől függetlenül a pályán valószínűleg a négyhengeresek lesznek előnyben, így a Ducatiknak nehézségeik adódhatnak.

Először szerepel a naptárban a thaiföldi Chang versenypálya

Sokan várják már a Rea-Haslam párharc folytatását, amihez a körülmények adottaknak tűnnek. Persze sokan vannak, akik bele kívánnak szólni a győzelemért folytatott harcba! Sykes bizonyára bizonyítani akarja, hogy fel tudja venni a versenyt új csapattársával, Jonathan Rea-val, aki Haslammel közösen vezetik a pontversenyt. Mellettük esélyesek lehetnek a futamgyőzelemre a Honda pilótái, de az Aprilia újonca, Jordi Torres is!

Rea, Haslam és Davies fölényesen uralták a szezonnyitó két futamát. Habár Haslam épp a füvön fordul, ezt a futamot is hajszál híján megnyerte!

Chaz Davies a Ducatival meglepően közel került a győzelemhez mindkét futamon, így a csapat minden bizonnyal motivált. Úgy tűnik a télen sikerült javítani a Panigale tempóján, azonban végsebességben valószínűleg még mindig elmarad a többiektől – a hétvégén ez kiderül. Csapattársa Giugliano továbbra sem tud motorra ülni, így a SBK legenda, Troy Bayliss helyettesíti ezúttal is. Egyes olasz források szerint nem ez lesz Bayliss utolsó hétvégéje, hanem további két futamon fog még rajthoz állni, amíg Giugliano vissza nem tér. Az ausztrál veterán jó tempót motorozott hazai pályáján, azonban a gumikopást nem tudta megfelelően kezelni. Az új Chang pályán tapasztalata viszont könnyen kifizetődhet, és a csapat segítségére lehet a Panigale beállításaiban.

Giugliano helyett továbbra is Bayliss üli meg a Ducatit

A futamok reggel 7 és fél12 közt kerülnek megrendezésre két kategóriában: SBK, SSP.
Végül egy kis emlékeztető, mi is történt a szezonnyitón:

Sportster

Facebook

INSTAGRAM

MPS AIRFORM
caballero

Trending