Csatlakozz hozzánk
Fantic caballero

Blog

Heti Hetes: 7 kötelező motoros olvasmány

Napról-napra közeleg a motoros szezon, de talán felgyorsíthatjuk a várakozást, ha valamilyen izgalmas motoros olvasmányba merülünk a hóesés közepette… 7 tuti könyv-tipp jön

Közzétéve

ekkor

heti hetes motoroskonyvek
GRINGO Kicsi
ALPINESTARS OFF ROAD
MPS RAM MOUNT

“Heti hetes” néven sorozatot indítottunk, melynek keretein belül minden héten körbejárunk egy témát, hét pontba foglalva. A célunk ezzel, hogy könnyen áttekinthető és emészthető formában beszéljünk fontos, hasznos dolgokról. Ha eszedbe jut olyan téma, amelyről szívesen olvasnál e keretek között, javaslataitokat várjuk: info@tesztmotor.hu

Ilyenkor télen az egyik legjobb elfoglaltság beülni a szobába, és a metsző hideg ellen elbújva egy tea társaságában valamilyen jó könyvet olvasni. Egy motorosnak természetesen dukál néhány igazi motoros olvasmány, ezért összegyűjtöttünk egy csokorra valót a legjobbak közül.

7 motoros könyv, amit érdemes elolvasnod

1. Itt van mindjárt a Talmácsi és 101 éves magyar motorsport című írás, amely a címéhez hűen egy fotókkal teletűzdelt, átfogó olvasmány nem csak Talmáról: a könyv bemutatja a hazai motorosok régi bajnokaitól – Kurucz, Szabó II. László, Drapál Jánoson keresztül – napjaink ifjú reménységeiig szinte a teljes magyar motorsport sikeres személyiségeinek történetét, pályafutását. Külön fejezet foglalkozik Talmácsi és társai, valamint a Tóth-csapattal. A könyvet számos nagyszerű kép teszi még gazdagabbá.

Nem csak Talmácsiról szól, hanem hogy a kezdetektől milyen (rögös) út vezetett a magyar vb címig

2. Ha kedveled világbajnok motorversenyzőnket, ajánljuk Talmácsi Gábor önéletrajzi könyvét, amely Életem 220 felett címmel jelent meg 2007-ben. “Nagyon sok munka van benne, igen fontos számomra ez az írás: mindig magamnál fogom tartani, mert hiszek abban, hogy motivációt ad számomra” – mondta a pilóta a könyvről. “Arról is szól többek között, hogy az álmaink valóra válhatnak, ha keményen dolgozunk értük. Más sportolóknak is ajánlom: talán erőt meríthetnek belőle a nehéz helyzetekben”

Az életrajzi könyv bemutatója nem sokkal a vb-cím megnyerése után volt

3. A Vörös János által jegyzett és szerkesztett Drapál János – Egy élet a motorsportért című könyvből megismerhetjük a legendás versenyző életét és motorsport iránti hatalmas szenvedélyét. Kalandos utazások a helyszínekre, ahol kalandos pályákon futották a veszélyes versenyeket… A könyv olvasmányos, magával ragadó, remek korabeli fotókkal illusztrálva – kötelező olvasmány.

A kiváló Drapál-könyv kötelező darab minden motorsport kedvelőnek

4. Csanádi Róbert Motorsport a vasfüggöny mögött című műve a hőskorszak motorsportjának állít emléket. A könyv a magyar motorsport 1973 utáni évtizedét dolgozza fel gazdag képanyaggal, egyik érdekes fejezetében pedig legendás figurákról mintázott makettek is szerepelnek. Igazán érdekes, különleges olvasmány nem csak azoknak, akik már éltek abban a korszakban.

Nem csak azoknak szól, akik abban a korban éltek és motoroztak…

5. A Kökényesi György tollából származó Moto-Enduro-Cross – ahogy az a címéből is sejthető – a poros motorsportok szerelmeseinek kötelező kiadvány. A 2014-es terepmotoros OB-k Fotókönyvét Varga Zoltán és Kékesi Zoltán lenyűgöző fényképei díszítik, gazdagon. Akik járnak a hazai MX-rendezvényekre, megtalálták a Bibliájukat.

A 2014-es Fotókönyben a vizuális élmény is nagy hangsúlyt kapott…

6. Tóth Anita sportújágíró és Kovács Niki versenyző-újságíró párosa jegyzi a MotoGrandPrix A-tól Z-ig című kiváló könyvét. A kiadvány nagyon igényes minőségű, mind a külalakját, mind a beltartalmat tekintve. Niki bennfentes sztorijai színesítik az olvasmányt, amely a GP rendkívül színes, reflektorfényben pompázó világát hozza közelebb hozzánk, jól megszerkesztett, címszavas kialakításban (A-Z).

A-tól Z-ig, címszavak szerint, minden ami GP: gyönyörű képekkel, paddock élményekkel

7. Végül, de nem utolsó sorban ott van Luigi Corbetta Legendás motorok 1884-től napjainkig című kiadványa (Giacomo Agostini előszavával), amely egy gyönyörűen kivitelezett, nagyalakú, igényes anyagú, mutatós könyv, számtalan legendás modell poszter méretű ábrájával és leírásával – éppen ezért ajándéknak is tökéletes választás.

Legendás gyártók legendás modelljei, szép (nagy) képeken, sok infóval

Természetesen a teljesség igénye nélkül állítottuk össze ezt a Hetest, ezeken kívül is számtalan nagyszerű könyv van a témában, érdemes a könyvesboltok mellett az internetet is böngészni.

Ti mit adnátok még hozzá a listához?

– még több Heti Hetes:
– Hogyan motorozz éjszaka?
– Hogyan rakd el télire a motort?
– Hogyan motorozz ősszel?
– Hogyan válasszunk bukósisakot?
– Hogyan motorozz esőben?
– Hogyan túrázz? (túratippek)
– A szélrózsa 7 iránya (túracélpontok)
– Hogyan motorozz kánikulában?
– Vadveszély…
– Hogyan segíthetünk, ha balesetet látunk?
– Mire figyeljetek, kezdő lányok?
Hogyan kerülheted el a bajt?
Mire figyelj, ha városban motorozol?
Miért robogóval – és ne autóval – járj a városban?
Mire figyelj az első pályára lépésedkor?

MPS ALPINESTARS 2017

Comments

comments

Hirdetés

Trending