Csatlakozz hozzánk

Blog

Heti Hetes: 7 kötelező motoros olvasmány

Napról-napra közeleg a motoros szezon, de talán felgyorsíthatjuk a várakozást, ha valamilyen izgalmas motoros olvasmányba merülünk a hóesés közepette… 7 tuti könyv-tipp jön

Közzétéve

ekkor

heti hetes motoroskonyvek
RST AIRBAG

“Heti hetes” néven sorozatot indítottunk, melynek keretein belül minden héten körbejárunk egy témát, hét pontba foglalva. A célunk ezzel, hogy könnyen áttekinthető és emészthető formában beszéljünk fontos, hasznos dolgokról. Ha eszedbe jut olyan téma, amelyről szívesen olvasnál e keretek között, javaslataitokat várjuk: info@tesztmotor.hu

Ilyenkor télen az egyik legjobb elfoglaltság beülni a szobába, és a metsző hideg ellen elbújva egy tea társaságában valamilyen jó könyvet olvasni. Egy motorosnak természetesen dukál néhány igazi motoros olvasmány, ezért összegyűjtöttünk egy csokorra valót a legjobbak közül.

7 motoros könyv, amit érdemes elolvasnod

1. Itt van mindjárt a Talmácsi és 101 éves magyar motorsport című írás, amely a címéhez hűen egy fotókkal teletűzdelt, átfogó olvasmány nem csak Talmáról: a könyv bemutatja a hazai motorosok régi bajnokaitól – Kurucz, Szabó II. László, Drapál Jánoson keresztül – napjaink ifjú reménységeiig szinte a teljes magyar motorsport sikeres személyiségeinek történetét, pályafutását. Külön fejezet foglalkozik Talmácsi és társai, valamint a Tóth-csapattal. A könyvet számos nagyszerű kép teszi még gazdagabbá.

Nem csak Talmácsiról szól, hanem hogy a kezdetektől milyen (rögös) út vezetett a magyar vb címig

2. Ha kedveled világbajnok motorversenyzőnket, ajánljuk Talmácsi Gábor önéletrajzi könyvét, amely Életem 220 felett címmel jelent meg 2007-ben. “Nagyon sok munka van benne, igen fontos számomra ez az írás: mindig magamnál fogom tartani, mert hiszek abban, hogy motivációt ad számomra” – mondta a pilóta a könyvről. “Arról is szól többek között, hogy az álmaink valóra válhatnak, ha keményen dolgozunk értük. Más sportolóknak is ajánlom: talán erőt meríthetnek belőle a nehéz helyzetekben”

Az életrajzi könyv bemutatója nem sokkal a vb-cím megnyerése után volt

3. A Vörös János által jegyzett és szerkesztett Drapál János – Egy élet a motorsportért című könyvből megismerhetjük a legendás versenyző életét és motorsport iránti hatalmas szenvedélyét. Kalandos utazások a helyszínekre, ahol kalandos pályákon futották a veszélyes versenyeket… A könyv olvasmányos, magával ragadó, remek korabeli fotókkal illusztrálva – kötelező olvasmány.

A kiváló Drapál-könyv kötelező darab minden motorsport kedvelőnek

4. Csanádi Róbert Motorsport a vasfüggöny mögött című műve a hőskorszak motorsportjának állít emléket. A könyv a magyar motorsport 1973 utáni évtizedét dolgozza fel gazdag képanyaggal, egyik érdekes fejezetében pedig legendás figurákról mintázott makettek is szerepelnek. Igazán érdekes, különleges olvasmány nem csak azoknak, akik már éltek abban a korszakban.

Nem csak azoknak szól, akik abban a korban éltek és motoroztak…

5. A Kökényesi György tollából származó Moto-Enduro-Cross – ahogy az a címéből is sejthető – a poros motorsportok szerelmeseinek kötelező kiadvány. A 2014-es terepmotoros OB-k Fotókönyvét Varga Zoltán és Kékesi Zoltán lenyűgöző fényképei díszítik, gazdagon. Akik járnak a hazai MX-rendezvényekre, megtalálták a Bibliájukat.

A 2014-es Fotókönyben a vizuális élmény is nagy hangsúlyt kapott…

6. Tóth Anita sportújágíró és Kovács Niki versenyző-újságíró párosa jegyzi a MotoGrandPrix A-tól Z-ig című kiváló könyvét. A kiadvány nagyon igényes minőségű, mind a külalakját, mind a beltartalmat tekintve. Niki bennfentes sztorijai színesítik az olvasmányt, amely a GP rendkívül színes, reflektorfényben pompázó világát hozza közelebb hozzánk, jól megszerkesztett, címszavas kialakításban (A-Z).

A-tól Z-ig, címszavak szerint, minden ami GP: gyönyörű képekkel, paddock élményekkel

7. Végül, de nem utolsó sorban ott van Luigi Corbetta Legendás motorok 1884-től napjainkig című kiadványa (Giacomo Agostini előszavával), amely egy gyönyörűen kivitelezett, nagyalakú, igényes anyagú, mutatós könyv, számtalan legendás modell poszter méretű ábrájával és leírásával – éppen ezért ajándéknak is tökéletes választás.

Legendás gyártók legendás modelljei, szép (nagy) képeken, sok infóval

Természetesen a teljesség igénye nélkül állítottuk össze ezt a Hetest, ezeken kívül is számtalan nagyszerű könyv van a témában, érdemes a könyvesboltok mellett az internetet is böngészni.

Ti mit adnátok még hozzá a listához?

– még több Heti Hetes:
– Hogyan motorozz éjszaka?
– Hogyan rakd el télire a motort?
– Hogyan motorozz ősszel?
– Hogyan válasszunk bukósisakot?
– Hogyan motorozz esőben?
– Hogyan túrázz? (túratippek)
– A szélrózsa 7 iránya (túracélpontok)
– Hogyan motorozz kánikulában?
– Vadveszély…
– Hogyan segíthetünk, ha balesetet látunk?
– Mire figyeljetek, kezdő lányok?
Hogyan kerülheted el a bajt?
Mire figyelj, ha városban motorozol?
Miért robogóval – és ne autóval – járj a városban?
Mire figyelj az első pályára lépésedkor?

MPS RAM MOUNT

Comments

comments

Trending