Csatlakozz hozzánk

Hírek

Wicca, Katar: megvan a győzelem, szólt a Himnusz – járnak-e pontok?

A Himnusz nem csak nekem, hanem Nektek is, minden magyarnak szólt! – üzente Kis Viktória. A gond (megint) csak az, hogy nem biztos, hogy pontok is járnak érte…

Közzétéve

ekkor

wicca katar 2015
RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

A H-Moto Team hölgyversenyzője a hétvégén ismét Katarban vendégeskedett, ott rendezték meg a Losail Ázsia Bajnokság aktuális idényének negyedik állomását. Hozta a tőle megszokott jó teljesítményt: a pénteki kvalifikáción megszerezte a pole pozíciót kategóriájában, így jó esély kínálkozott rá, hogy mindkét szombati verseny végén a pódiumon ünnepelhessen.

Ezt végül meg is valósította, az első futamon ugyanis egész egyszerűen nem akadt ellenfele, így a MotoGP-ből is ismert aszfaltcsíkra kilátogató közönség a magyar Himnuszt hallgathatta meg elsőként az idei esztendőben. A második viadal aztán kalandosabban alakult Wicca számára: előbb egyik ellenfele okozott neki nehéz pillanatokat, amikor majdnem kiütötte alóla a motort, majd pedig a Yamaha váltója kezdett el rakoncátlankodni. A versenyző azonban végül így is beért a második helyen, újabb dobogós helyezést szerezve magának és csapatának.

Azt azonban még most sem lehet tudni, hogy ezzel átvette-e a vezetést összetettben: az illetékesek ugyanis mostanáig nem döntöttek arról, hogy osztanak-e pontokat a futamok után, mivel épp határeset, hogy megvolt-e a szabályokban meghatározott kellő számú induló a kategóriában (az előző kettős győzelméért sem kapott pontokat, létszámhiány miatt…) Wicca mindenesetre szokás szerint kihozta a lehetőségeiből, magából és a motorból is a maximumot, így büszkén térhet haza, és készülhet a március elején sorra kerülő utolsó fordulóra.

Magyar versenyző a GP-pálya dobogójának tetején – reméljük, pontokkal is honorálják majd a teljesítményt

„Az első versenyen jól kaptam el a rajtot, és sikerült is jól helyezkednem” – mondta Kis Viktória. “Kategóriámban végig az élen motoroztam, összességében pedig három helyet sikerült javítanom a rajtpozíciómhoz képest. Az időeredményeket tekintve nem volt egyszerű hozni a legjobbat, tekintettel a pályán levő homokmennyiségre, ami miatt a tapadás közel sem volt százszázalékos. 1000 köbcentis motorosokkal tudtam csatázni, valamint egy supersportos „kollégával” ment a macska-egér játék, és végül első helyen értem be, 30 másodperccel a második előtt. Ezúttal rendes díjkiosztón vehettünk részt, négy győzelem után végre szólt a magyar Himnusz – a legszebb, ami szólhatott! A második futam rajtrácsára még motiváltabban gurultam ki a győzelem után. A rajt megint jól sikerült, de az első körben akkora kavalkád volt a pályán, hogy csak kapkodtam a fejem, mi történik. Hatan hatfelé mentek. Gyanítom, többen fáradtak voltak már, hiszen megterhelő másfél óra pihenővel a két 15 körös verseny, elkél a megfelelő kondíció”

A 2. verseny összefoglalója – Wicca (#214) 1:37-től:

“Izgalmas verseny volt. Nem azért, mert pozícióharcban lettem volna, hanem mert egyszer valaki majdnem kiütötte alólam a motort, amikor nekem jött. Ekkor csúsztam vissza a második helyre, majd pár kör után a motor váltójával akadt probléma, mivel visszaváltásnál folyton kidobta sebességből. Ez igencsak hátráltatott, mert majdnem minden körben előjött ez a gond, és mivel a múltkor egy ilyen miatt estem, most nem szerettem volna bukfencezni. Így jelentős hátrányra tettem szert, amit igyekeztem legyűrni, de sajnos nem sikerült a folyamatos váltóhiba miatt. De ilyen ez a technikai sport, nem egy mai darabok ezek a 600-asok. Nem voltam mérges, mert a leggyorsabb köridő így is az enyém volt a kategóriában. Úgy gondolom, ez így is szép szezonkezdés volt egy második és egy első hellyel, plusz egy Himnusszal (végre). Egy Himnusszal, ami nem csak nekem, hanem Nektek is, minden magyarnak szólt! Köszönöm szépen mindenkinek a szurkolást, biztatást, nagyon sokat jelentett, jelent! Márciusban következik a folytatás!”

  Előzmények  

Még csak január közepe van, de Kis Viktória számára máris megkezdődik a szezon, a hétvégén rendezik ugyanis a Losail Ázsia Bajnokság 2014/2015-ös idényének negyedik állomását. A H-Moto Team hölgyversenyzője, aki az összetett második helyéről várja a szombati versenyeket: szeretné két futamgyőzelemmel indítani az évet.

Nem sok motorversenyzőnek adatik meg a lehetőség, hogy decemberben és januárban is éles körülmények között mutathassa meg, mire képes, ám Kis Viktória közéjük tartozik: a H-Moto Team színeit képviselő pilóta a karácsony előtti kiruccanást követően ismét Katar felé veszi az irányt. A fiatal motoros legutóbb két futamgyőzelemmel térhetett haza az arab államból – igaz, pontot nem kapott érte, mivel kategóriájában nem indultak elegendően ahhoz, hogy értékelhessék a versenyeket.

Wicca jelenleg második az összetettben, de két forduló (négy futam) még hátra van…

A pilóta egyébként még az összetett elsőségről sem tett le: jelenleg 26 pont a hátránya szerb riválisával szemben, ám a mostani versenyeken kívül március elején is rendeznek egy fordulót, így még összesen négy futam van hátra az évadból – ezalatt könnyedén megfordulhat az állás a két éllovas között. Wicca mindenesetre azon lesz, hogy ez megvalósuljon, és szombat délután ismét felcsendüljön Katarban a magyar Himnusz.

„Kivételes szezon előtt állok, kivételes évkezdéssel” – nyilatkozta Kis Viktória. “A téli felkészülésem idén már nem csak az edzőterembe járásról szól, hanem a katari bajnokság negyedik fordulójáról is! Nem kis dolog, hogy decemberben és januárban is versenykörülmények között motorozhatok, hiszen mindig ez a lehető legjobb edzés. Bízom benne, hogy a mostani hétvégén meglesz az elegendő létszám a kategóriánkban ahhoz, hogy értékelni lehessen a futamokat, hiszen hiába nyertem meg legutóbb mindkét versenyt, pontokat nem kaptam érte, így egyelőre továbbra is második vagyok a bajnokságban. Nagyon várom, hogy újra motorra ülhessek, és bizony két első helyért járó kupával, valamint a magyar Himnusszal szeretném nyitni a 2015-ös évet!”

2005-ös Yamaha R6-ossal versenyez a kecskeméti lány a Losail pályán

Comments

comments

Trending