Csatlakozz hozzánk

Hírek

Wicca: kettős győzelem Himnusz és pontok nélkül

Kis Viktória mindkét futamát az első helyen zárta – mivel azonban kategóriájában nem volt meg a szükséges minimum létszám, így pontok nem jártak a dupla győzelem mellé… Frissítve!

Közzétéve

ekkor

wicca katar 2014 12
RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

Kis Viktória kézfájdalmai a szombati versenyekre sem enyhültek a Losail Ázsia Bajnokság harmadik állomásán, ám a H-Moto Team fiatal versenyzője így is mindkét futamát az első helyen zárta. Kiderült, hogy a szervezők úgy döntöttek, a mostani hétvégén nem osztanak bajnoki pontokat, miután a kategóriában nem volt meg a szükséges minimum nevezési létszám. A magyar pilóta tehát továbbra is az összetett második helyén áll, két fordulóval az évad vége előtt, 26 egységnyi lemaradással szerb ellenfele mögött.

Wicca sportemberi hozzáállását dicséri, hogy a fentiek tudatában sem hagyott alább a motivációja, és a kézfájdalmát is legyőzve mindkét versenyt végigküzdötte. Ez a két futamgyőzelem pedig méltó lezárása egy rendkívül zsúfolt évnek (ne feledjük: a pilóta már év elején is rajthoz állt ebben a sorozatban, a két szezon között pedig a magyar bajnokság Superstock 600-as kategóriájában vitézkedett), ráadásul karácsonyi ajándéknak is tökéletesen megfelel.

Wicca és menedzsere, Kelemenné Szilágyi Noémi

„Dupla győzelem, zéró pont. Nem is tudom, melyikkel kezdjem” – nyilatkozta Kis Viktória. “Sajnos úgy alakult, hogy kategóriánkban nem volt meg a minimum létszám, hogy értékelni lehessen a harmadik fordulót, így gyakorlatilag csak kupát kaptam, himnuszt és értékes pontokat ezúttal nem. Semmit nem tudtunk ez ellen tenni, ezek rajtunk kívül álló okok voltak, de a lényeg, hogy mi ott voltunk, és megcsináltuk! A fájdalomcsillapító és az adrenalin jó koktélnak minősült, mert annak ellenére is tudtam használni a kezem, hogy továbbra is nagyon fájt. Nagyon örülök, hogy mindkétszer az első helyen intettek le”

“Amiért különösképp boldog voltam, hogy az első és a második futamon is tudtam az eddigi legjobbamhoz közeli időt motorozni. A második verseny első felében nagyon jókat csatáztunk a második helyezett amerikai versenyzővel, valamint egy Supersport kategóriában értékelt sráccal. Jó volt, hogy Noémi itt volt velem, nagy lelki támaszt nyújtott, amikor el voltam kenődve a csuklóm miatt. Annak ellenére, hogy nem kaptunk pontot, így is nagyon örülök a mostani szereplésnek, hiszen megtettem minden tőlem telhetőt, aminek két arany lett az eredménye! Köszönöm mindenkinek a szurkolást és a támogatást, képzeletben mindenki tegye be a karácsonyfa alá ezt a két trófeát, mert rengeteget segített a biztatás, amit kaptam! Én ezzel kívánok mindenkinek nagyon boldog és békés karácsonyt! Folytatjuk!”

A kupákat azért kiosztották, de a Himnusz szólhatott volna…
  Előzmények  

Nem túl gyakori, hogy egy motorversenyző számára december közepén még nem értek véget az adott évi küzdelmek, de Kis Viktória esetében ez a helyzet. A mostani szombati futamok különlegessége lesz, hogy az előzőekkel ellentétben mindkét viadalra nappali fénynél rendezik, ráadásul az időjárási körülmények is sokkal elviselhetőbbek lesznek, köszönhetően a jóval alacsonyabb hőmérsékletnek.

A H-Moto Team hölgyversenyzője – aki az eddigi négy versenyen egy győzelmet, két második helyezést és egy technikai hiba miatti bukást könyvelhetett el a szezonban – a bajnoki pontverseny második helyéről várja a folytatást, 26 egységnyi lemaradással szerb riválisa mögött.

Kis Viki így hangolódik a Karácsonyra

Bár menedzsere, Kelemenné Szilágyi Noémi információi szerint előfordulhat, hogy a legfőbb ellenfelének számító pilóta nem áll rajthoz a mostani hétvégén – amely megkönnyíthetné Wicca dolgát -, a fiatal motoros azonban természetesen nem így készül, hiszen minden körülmények között a futamgyőzelmeket veszi célba, amelyből saját elmondása szerint legalább egyet szeretne begyűjteni most szombaton is.

„Nagyon szerencsésnek érzem magam, hogy még december közepén is versenyezhetek, és indulhatok Katarban. Az összetett bajnoki címhez a hátralévő hat futamból ötöt meg kell nyernem, így a célom minimum egy első helyezés begyűjtése a mostani hétvégén! Azon kívül, hogy most mindkét verseny nappal lesz, és „csak” 20-25 fok körül lesz a hőmérséklet, a Perzsa-öbölbeli tél lesz még újdonság. Az előrejelzések elég erős szelet jósolnak, ami azt jelenti, hogy a sivatag közepén lévő pálya a pornak köszönhetően könnyedén korcsolyapályává alakulhat, losaili kivitelben. Remélem, a legutolsóhoz hasonlóan izgalmas versenyeken vehetek részt, amelyek ezúttal az én javamra dőlnek el!”
– nyilatkozta Wicca.

Ezúttal nappal versenyez a katari bajnokság, de a (szeles) sivatagi tél még megtréfálhatja a lányokat

Comments

comments

Trending