Csatlakozz hozzánk

Blog

Vélemény: Ne menőzz, motorozz!

Mi értelme van ennek? Átalakított, kivilágítatlan motorokkal száguldozó ’hülyegyerekek’ akik mindannyiunk hírnevét rombolják. Kinek jó ez?

Közzétéve

ekkor

jampi gyerekek
Sportster
MAI Kótyavetye

A motoros újságírás nagyon sok kutakodással jár. Minden reggelem úgy indul, hogy leülök a Youtube elé és egy órán keresztül motoros tartalmakat böngészek amiket azután megoszthatok veletek. Könnyűnek tűnik? Pedig nem egyszerű ám a rengeteg szemét között megtalálni azt a pár kincset érő videót. A bejegyzés létrejöttének oka pedig pontosan ez a szemét. A kulcsszavakra kiadott találatok több mint fele valamilyen balesetet bemutató videó. Ezt még megértem. Ez kell az embereknek: a dráma, a vér. Viszont a másik nagy csoportot már nem. Azokról a videókról beszélek ahol önjelölt kemény gyerekek egykerekeznek vagy burnoutolnak lakóövezetekben vagy zsúfolt autópályákon miközben több szirénázó rendőrautó próbálja megállítani őket. Majd az erről készült videót még büszkén meg is osztják az interneten. Az igazán hihetetlen pedig az, hogy több a like az ilyen videókon mint a dislike.

Több igen nagy probléma is van ezekkel a srácokkal. Először is kik ezek? A modern Hell’s Angels? Mert ha igen akkor valamit nagyon benéztek. Azoknak a srácoknak nagy része mellékállásban komoly bűnöző volt és semmi másra nem vágytak kevésbé mint a lakosság és főleg a rendőrség figyelmére. Vagy talán meg nem értett street fighterek? Akkor miért nem mennek kihalt útszakaszokra, üres parkolókba, régi repterekre ahol nem veszélyeztetik más biztonságát. Nem. Ezeket a srácokat nem a motorozás vagy a pénz érdekli. Ők csak figyelemre vágynak csak épp nem rendelkeznek elég pénzzel vagy tehetséggel ahhoz, hogy mással is kitűnhessenek a tömegből. Az igazi baj azonban az, hogy meg is kapják a keresett figyelmet mert sajnos nagyon sok néző sem gondolja végig a dolgokat. Nagyon menők ezek a srácok, hogy ilyen trükköket tudnak és még így fittyet is hánynak a szabályokra. Csak az nem jut senki eszébe, hogy mi van akkor ha kilép egy gyerek az utcára amit az épp kerekező menő csávó nem vesz észre. Mi van akkor, ha a rendőr azért nem ér oda időben egy betörés helyszínére mert a szimpatikus motoros úriembereket kísérgeti az utcán. Egyébként is mit tehet a rendőr? Nem ütheti el mert akkor azonnal a torkának ugrana az egész motoros társadalom, hogy veszélyeztette a vezető életét. De kérdezem én, hogy a vezető hány ember életét veszélyeztetheti az ámokfutása során? Ne értsetek félre. Minden ember élete szent de ha választanom kell, hogy egy személy egészségét kockáztassam vagy több százét akkor nem mérlegelnék sokat. A másik gond, hogy nem csak a maguk nevében cselekszenek hanem rád és rám és minden motorosra ráhúzzák a vizes lepedőt mert egy átlag nem motoros ember ezt látja az interneten és azt hiszi, hogy mind ilyen gyökerek vagyunk. Pedig nem! Én nem vagyok hajlandó elviselni, hogy elítéljenek más hülyesége miatt és semmilyen módon nem kívánok közösséget vállalni a videón szereplő személyekkel.

Feltűnési viszketegségben szenvedő hülyék azonban mindig is lesznek de többet tehetünk az ügy érdekében mint gondolnánk. Úgy kell kezelni őket mintha a kutyát akarnánk leszoktatni a kaja kunyerálásról. Ne figyeljünk rájuk. Ne nézzük meg a videóikat, ne kedveljük azokat és végképp ne osszuk meg őket. Egy idő után még nekik is leesik majd, hogy ez nem a Halálos iram és azért mert Vin Dieselt szeretjük őket még nem fogjuk. Direkt nem tettem a cikkbe szemléltető példát mert mi itt a Tesztmotornál szeretnénk megtenni az első lépést a változás irányába.

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

MPS AIRFORM

Trending