Csatlakozz hozzánk

Hírek

90: jubileumi BMW modellek

90 éves a BMW Motorrad: különleges (siker)modellváltozatokkal ünnepelnek

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

Kilenc évtizede létezik a BMW Motorrad. Előre mutató műszaki újítások, világrekordok, számos versenygyőzelem és vébécím a márka mérlege. Az ünnepi alkalomból „90 Jahre BMW Motorrad” elnevezésű modellváltozatot mutatott be a bajor gyártó az R 1200 GS Adventure-ből, az R 1200 R-ből és az R 1200 RT-ből.

Természetesen nem a véletlen műve a modellek kiválasztása: az R 1200 GS Adventure idestova tíz éve külön intézménynek számít a túraendurók között, az R 1200 R a tradicionális BMW-roadster szinonimája, az R 1200 RT pedig több mint három évtizede remek túramotorok a boxer kedvelők körében.

10 esztendő híján évszázados fennállása óta számos igazi műszaki mérföldkövekkel rukkolt elő a német vállalat, közéjük tartozik a közel 25 évvel ezelőtt bevezetett ABS, a motorkerékpár-sorozatgyártásban 1935-ben meghonosított teleszkópvilla, az 1993-tól kínált Telelever első felfüggesztés vagy a félaktív futómű (DDC), amely 2012 végétől a HP4 szupersport-modell sajátja. A kilenc évtized a BMW-nél egyúttal hagyományt is jelent, vele együtt számos érték és műszaki fejlesztés megőrzését: a BMW-motorkerékpárok többsége például még ma is gondozásmentes kardánhajtással készül.


R 1200 GS Adventure

Az R 1200 GS Adventure „90 éves“ kiadása amellett, hogy egyébként is gazdag felszereltségű, igényesebb színkoncepció jegyében készült. Az első sárvédő fölött lévő „csőr” és a tankborítás zafírfekete metál fényezést kapott. Olívaszürkére eloxált alumínium térdvédő és különleges típusjelzés teszi különlegessé a megjelenését. Ugyanez mondható el a matt aszfaltszürke metál lengőkarról és segédvázról, valamint szürke ülőfelületű és fekete oldalfalú ülés kontrasztja zárja az összképet.

A fekete Paralever-kitámasztó kar és a matt gránitszürke szelepfedéllel ellátott, teljes egészében fekete motorblokk a bajorok szerint egyszerre kelt elegáns és műszaki orientációjú hatást. Szintén kontrasztban állnak velük az aranyszínűre eloxált villa-külsőcsövek és féknyergek. A felső villahídon nikkelezett, csiszolt „90 Jahre BMW Motorrad”-feliratú réztábla helyettesíti a BMW-logót.


R 1200 R

A BMW exkluzív színekkel dobta fel a mindennapos használatra szánt roadstert, az R 1200 R jubileumi kiadását is. A zafírfekete metál első sárvédő, üzemanyagtank és ülés alatti idom, valamint a különleges típusjelzés klasszikus külsőt kölcsönöz a „90-es” modellváltozatnak. A lengővilla, a háromszög lengőkar és a segédváz matt aszfaltszürke kivitelű – a BMW szerint kiemelvén a lényegre szorítkozó, műszaki jelleget.

Matt fekete a boxermotor és feketére eloxált Paralaver-kitámasztó kar, amikkel hatásos kontrasztban állnak a matt gránitszürke metál szelepfedelek, a felnik és a villahíd. Szintén a műszaki tartalomra irányítják a figyelmet a GS-hez hasonlóan aranyszínűre eloxált villacsövek és féknyergek. Az exkluzív összképet az R 1200 R-en is a felső villahídra, a BMW-logó helyére rögzített nikkelezett, csiszolt jubileumi réztábla teszi teljessé.


R 1200 RT

Mindmáig az RT-típuscsalád a BMW modellkínálatának egyik fő támpillére. Ez elég ok arra, hogy „évfordulós” modellváltozat készüljön az R 1200 RT-ből is. A bajor túraboxeren szintén zafírfekete metál színűre fényezett az első sárvédő, az üzemanyagtank, az első és hátsó oldalidom, a faridom, a rádió borítása, a visszapillantó tükrök háza és a kofferek fedele – mindez szépen mutat együtt a fekete részekkel.

A segédváz, az utaskapaszkodó, a tankkonzol, a műszerfalborítás és a tanksapka matt magnéziumszürke színt kapott . Az ugyancsak ilyen árnyalatú kormánycsonkok és az elmaradhatatlan nikkelezett, csiszolt réztáblával ellátott felső villahíddal együtt igényes látványt nyújt motorkerékpár igényes műszaki kivitelét hangsúlyozza. A váltóház kivételével matt fekete a blokk és itt is feketére eloxált a Paralever-kitámasztó kar. Emellett a matt aszfaltszürke metál lengőkar és lábtartókonzolok, valamint gránitszürke metál felnik, szelepfedelek és kormánybilincsek elegáns benyomást keltenek

Forrás: BMW

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

MPS AIRFORM

Trending