Hírek

90 éves a Ducati: 1299 Panigale S Anniversario

Bologna ünnepi modellje: a limitált kiadású Superbike a WDW-n debütált (Casey Stoner már ki is próbálta - videó)

A World Ducati Week-en már lelepleződött a gyártó egyik nagy jövő évi dobása, a SuperSport S, most pedig a Panigalét leplezték le egy új (limitált) kiadásban.


Az Anniversario a gyártó 90-ik évfordulójára utal, ugyanis a vörösek 1926-ban alapították az akkor még rádió alkatrészekkel foglalkozó vállalkozásukat.


Az erre az évfordulóra emlékeztető modell a Panigale 1299 S alapjaira épül, ám technikailag rengeteg finomhangoláson esett át, így inkább a szintén limitált kiadású Superleggera-hoz áll közelebb.


Az évfordulós Panigalét az információk alapján már a tesztpilótaként visszatért kétszeres MotoGP bajnokkal, Casey Stonerrel együttműködve fejlesztették.


A gyártó szerint egy utcai modellt ettől közelebb már nem lehet hozni a Chaz Davies által használt, futamgyőzelmeket arató WSBK versenygéphez.

Comments

comments

About the author

RSVRocky

Egy Simson S51 nyergében csapott meg a motorozás szele, miután elkezdtem bújni a motoros magazinokat, és egy számomra új, izgalmakkal teli világot fedeztem fel. Mai rohanó és gyakran túl racionális világunkban e hobbi értelmetlennek, túl költségesnek és kockázatosnak tűnhet, de mindezt elfelejted, amikor odahúzol a motorodnak egy kövér gázt! Két Enduro modell után az utcai motorok felé vettem az irányt, azok közül is a sportmotorok nyűgöznek le a legjobban. Leghosszabb párkapcsolatom hét évig tartott, konkrétan egy Aprilia RSV millével – az olasz motorok a gyengéim. Azóta a noalei paripát egy dögös vörös re cseréltem, így jelenleg egy tripla kilences Ducatit hajtok. Folyamatosan nyomon követem a MotoGP + WSBK futamokat, és szívesen tesztelek új vagy használt motorokat.