Csatlakozz hozzánk

Hírek

7 versenyzővel támad idén a H-Moto Team

Németh Balázs, Győrfi Alen és Bitter Sándor egy csapatban: WSSP, SST1000, TT, NW200, UGP…

Közzétéve

ekkor

Sportster
MAI Kótyavetye

Története legsikeresebb évét hagyta maga mögött a H-Moto Team 2012-ben: a Győrfi Alen, Gyutai Adrián, Kis Viktória és Nagy Győző négyes mindent célkitűzését elérte. Nem véletlen volt elégedett a csapata teljesítményével a tulajdonos, Kelemen Krisztián, aki idén még magasabbra rakta a lécet a gárda előtt.

A régi versenyzők megtartásával és új klasszisok igazolásával immár hétfős csapata alkalmas lehet arra, hogy nemzetközi szinten is komoly eredményeket produkáljon, és a legeredményesebb team legyen Magyarországon.

„A sikeres 2012-es év folytatását várom a 2013-as szezontól, ugyanis csapatunkhoz olyan új versenyzők csatlakoztak, akik új kihívást és fejlődési lehetőséget jelentenek, számomra is. Ők valamennyien klasszisok, és olyan kategóriákban indulnak, melyek nekem még új területnek számítanak. Bízom az eddigi “stáb” tagjaiban, hogy a megnövekedett feladatok ellenére is a szokott színvonalú teljesítményt tudják nyújtani. Amennyiben mindenki ki tudja hozni a tőle telhető maximumot az előttünk álló szezonban, akkor a 2013-as év lehet a csapat eddigi legsikeresebb éve” – közölte Kelemen Krisztián.

Kikből is áll a H-Moto Team 2013-as csapata?

Nos, először nézzük a gárda „régi motorosait”. Győrfi Alen a Superbike vb Superstock 1000-es sorozatában a monzai futamon 6. lett – összetettben végül a 16. helyen végzett 27 ponttal –, és idén ugyanebben a sorozatban, ám új motorral és új célokkal vág neki a szezonnak.

„Az idén új elvárásokkal és lehetőségekkel indulunk neki a szezonnak, hiszen motormárkát fogunk váltani, a régi Hondám helyett egy 2012-es BMW-vel fogok versenyezni. Ez nemcsak nagyobb esélyt ad a jó szereplésre, hanem plusz feladatokat is ró rám, hiszen ezt a gépet még ki kell ismernem. De bízom a képességeimben, és őszintén hiszek abban, hogy a pályákat ismerve, kétéves rutinnal a hátam mögött képes leszek stabilan a legjobbak között befejezni a futamokat. Az sem titok, hogy az újonnan érkezettek igencsak motiválnak a minél jobb eredmények elérésében” – árulta el Alen.


Győrfi Alen és a BMW, amivel versenyezni fog idén

Gyutai Adrián tavaly megnyerte az Alpok-Adria összetett bajnoki címét 125 GP-ben – 2007 óta ez volt az első komoly nemzetközi sikere a magyar gyorsasági motorversenyzésnek –, hat futamból ötöt megnyerve, míg a hatodikon a második helyet megszerezve. Sokáig bizonytalan volt a 22 éves paksi fiatal sorsa, ám mára rendeződtek a dolgai.

„Sokáig hezitáltunk, hogy merre induljak tovább, ám végül a kategóriaváltásra és a maradásra esett a választásom. Idén a Superbike vb Superstock 600-as sorozatában indulok, de a nemzetközi szereplés mellett a magyar bajnokságban is szeretnék bizonyítani, hogy a 600-as kategóriában is megállom a helyem. A Superbike-vb Superstock 600-as sorozatában a folyamatos tanulás és a fejlődés lesz a célom ebben az évben, hiszen nemcsak a Yamaha R6-os motort kell megszoknom, hanem a pályákat is meg kell tanulnom, hiszen eddig ezeken nem versenyeztem még. Minden tőlem telhetőt megteszek azért, hogy ebben az esztendőben is sikeres szezont tudjak teljesíteni”
– közölte Adrián.


Kis Viktória és Gyutai Adrián

A csapat egyetlen hölgytagja, Kis Viktória számos nehézség ellenére az első magyar nőként szerzett pontot férfiak között nemzetközi versenyen a Superbike kategóriában, ráadásul a MAMS Gyorsasági Szakága őt választotta 2012 legeredményesebb női pályaversenyzőjének. Idén mind az Alpok-Adria, mind a Magyar Bajnokság futamain szeretne eredményesen szerepelni.

„Nagyon örülnék neki, ha egy színvonalas Magyar Bajnokság versenyein vehetnék részt, amire információim szerint minden esélyünk megvan a 2013-as szezonban. A hazai pontvadászathoz hasonlóan az Alpok-Adria futamain is szeretnék minél több pontot összeszedni. Titkos vágyam, hogy az idény végén összetettben ott állhassak a dobogón a Magyar Bajnokság Superbike vagy a Superstock 1000-es kategóriájában a férfiak között. Tudom, sokat kell még tanulnom, és fejlődnöm, ám szeretném megmutatni és bizonyítani, hogy a nőknek igenis van keresnivalójuk a motorsportban” – jelentette ki Viki.


Hét versenyző, hét különböző pályafutás, de most azonos csapatban azonos célokért küzdenek mind a heten – a H-Moto Team történetének legsikeresebb szezonjáért

Nagy Győző Alen szerelőjeként is pazarul helyt állt, ugyanakkor versenyzőként is bizonyított: nemcsak pontokat szerzett az Alpok-Adria Superstock 600-as kategóriájában, de valamennyi magyar bajnoki futamán dobogóra tudott kerülni.

„Számomra az az elsődleges cél, hogy a tapasztalatommal és szakmai tudásommal segítsem Alen szereplését, mint a főszerelője, hiszen mindkettőnknek össze kell majd szoknia az új versenygépével. Remélem, sikerül a mezőny egyik legjobb és legmegbízhatóbb technikáját biztosítanom a számára. Versenyzőként én is újdonsággal kerülök szembe a 2013-as szezonban, ugyanis idén a Superstock 1000-es kategóriában indulok a megújult Magyar bajnokság futamain, valamint az Alpok-Adria néhány versenyén. Amíg a hazai pontvadászatban a legjobb ötbe kerülés a célom, addig a nemzetközi mezőnyben igyekszem minél több pontot szerezni” – ecsetelte Győző.

És kik az új klasszisai a H-Moto Teamnek?

Nos, azt hisszük, Németh Balázst nem kell egyik motorsport kedvelőnek sem bemutatni. A fiatal versenyző 2007 óta száguld folyamatosan különböző világbajnokságokon, ahol eddig 74 pontot szerzett, és idén a H-Moto Team színeiben a cseh SMS csapat pilótájaként szeretne minél többször a legjobb tízben végezni a Supersport világbajnokságon.

„Idén a cseh SMS csapat pilótájaként a negyedik szezonomat kezdem meg a Supersport világbajnokságon. Korábbi eredményeim alapján, illetve az SMS által biztosított technikai háttérnek köszönhetően reális esélyem van arra, hogy folyamatosan pontszerző helyeken motorozzak. Az összetett pontversenyben szeretnék az első tízben végezni. Legtitkosabb álmaim között dobogós helyezések is szerepelnek, ígérem, rajtam nem fog múlni az első magyar dobogó a Supersport kategóriában”
– fogadkozott Balázs.


Balra a Tóth-féle WSSP-csapattól érkezett Németh Balázs, középen Kelemen Krisztián csapattulajdonos, jobbra pedig Bitter Sándor, aki a csapat profilját a hírhedt utcai versenyekre is kiterjeszti…

A gyorsasági motorsportban szintén jól cseng Rizmayer Gábor neve. A többszörös magyar bajnok, Európa-bajnoki bronzérmes, a Moto GP világbajnokság 250-es kategóriájának egykori versenyzője idén több bajnokságban szeretné bebizonyítani, hogy bőven odaér a legjobbak közé.

„Nagyon örülök, hogy a csapat színeiben állhatok rajthoz 2013-ban. Az idei szezonban legfőbb célom, hogy a megújuló Magyar bajnokság összes futamán rajthoz álljak, és azokon a lehető legjobb eredményt érjem el. Terveim között szerepel, hogy nemzetközi színtéren is megmutatom magam, így az Alpok-Adria és a Német Bajnokság (IDM) néhány futamán is elindulok, ahol szeretnék szintén jó eredményeket elérni. Ezért már márciusban megkezdem a felkészülésemet a szezonra, a spanyolországi teszteken minél több kilométert szeretnék megtenni” – közölte Gábor.

A H-Moto 9 versenyzőjéből 7 továbbra is magyar


Rizmayer “Rizi” Gábor személyében újabb tapasztalt versenyzővel bővült a H-Moto Team

A legendás utcai versenyek magyar hőse, Bitter Sándor idén több komoly versenyen szeretné bizonyítani, hogy végképp a múlté lett a balszerencsés 2012-es év. A H-Moto Team klasszisa a mostani szezonban a brit ICE Valley BMW csapatában száguld majd.

„A csapattal és Kelemen Krisztiánnal tavaly novembere óta folyamatosan tárgyaltunk, és nagyon örülök annak, hogy sikerült megegyeznünk egymással. Az elmúlt években rendkívül jó eredményeket produkáló angol ICE Valley BMW csapatában versenyezhetek idén, és a tervek alapján részt veszek egy BSB pályán Oulton Parkban egy tesztversenyen, majd elindulok a híres-hírhedt, Magyarországon a nevemhez kötődő olyan utcai nagy versenyeken, mint a NorthWest 200, a Man szigeti TT-n az Ulster GP-n, valamint az itt elért eredményeim függvényében a Macau GP-n is. Nagyon várom a visszatérésemet a 2012-es balszerencsés évem után. Nagyon bízom abban, hogy a pályafutásom jó kezekbe került, itthon Kelemen Krisztiánéba, míg Angliában Paul Shoesmithébe” – fogalmazott Sándor.

Kis Viktória és Győrfi Alen


Bitti egy Ice Valley BMW-n – a TT-n, az NW200-on és az Ulsteren is! A tavalyi balul elsült szezon után akár a legfényesebb is lehet az idei!

Bitter Sándor és Nagy Győző

Riccard Cecchini és Robert Muresan

Forrás: H-Moto Team Képek: TM

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

MPS AIRFORM

Trending