Csatlakozz hozzánk

Blog

5 tuti tipp, hogy észre vegyenek

Az autóvezetők nem akarnak szándékosan elcsapni bennünket de néha sajnos sikerül nekik, anélkül, hogy igazán próbálkoznának. Itt van 5 tipp, az életben maradásra.

Közzétéve

ekkor

vegyel eszre
RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

SMS-ezés, telefonálgatás, elalvás vagy csak általános figyelmetlenség és már meg is van a gond. Hogyan tudod megvédeni magad a csalinkázó sofőröktől? Maradj minél távolabb és tartsd be az alábbiakat.

Hang

Üvöltő kipufogó? Pár motoros úgy gondolja, hogy életet menthetnek. Van benne igazság szó se róla de rengeteg ember pont ezért utál bennünket. Valamiért nem élvezik ha az éjszaka közepén egy menő gyerek a pénisz hosszabbítójával száguldozik fel-alá a városban. Ellenben egy jó hangos duda (szakbarbároknak: kürt) életet menthet. A magyar ember két esetben használ dudát. Baleset megelőzés céljából illetve unaloműzésből/stressz levezetésből a dugóban ülve. Pedig a KRESZ szerint lakott területen kívül az előzési szándékunkat is jelezhetjük kürtöléssel az index mellett.

Öltözet

Két szó: rikító színek. Főleg ha a sisakról van szó. Nem véletlenül találták ki a láthatósági mellényt sem. Kerüljük a sötét vagy terepmintás ruhadarabokat. Nem a hadseregben vagyunk. Még a legmélább autós is ki fog szúrni egy neon sárga sisakot. Egyre több motoros ruházat gyártó figyel arra oda, hogy minél nagyobb fényvisszaverő területeket alakítson ki a termékein. Ezeken felül ott vannak még a fényvisszaverő matricák és a biciklisták körében kedvelt bokára csatolható pántok. Nem szabad elfelejteni, hogy nem divatbemutatóra megyünk, hanem motorozni. Mindig élvezzen a biztonság prioritást a dizájn előtt.

Világítás

Mindig csekkold le indulás előtt, hogy megfelelően működnek-e a világító berendezések a motorodon. Különös tekintettel a tompított fényszóróra. Motoroknak egyébként is kötelező világítaniuk városon belül és kívül egyaránt. Nem az izzó gyártók ördögi terve miatt alakult ez így ha nem mert az egy nyomon haladó járműveket sokkal nehezebb észre venni a kis felületük miatt. Sajnos a stroboszkóp még nem engedélyezett a magyar közúti forgalomban de egy-két biciklis villogó LED lámpával sokat javíthatunk a saját túlélési esélyeinken.

Mozgás

Az állandósághoz gyorsan hozzá szokik az ember szeme. Ha csak unottan, egy vonalban csordogálsz az autók folyamában, akkor pikk-pakk láthatatlanná válhatsz. Használd egy kicsit a rendelkezésedre álló teret és mozogj a motorral jobbra-balra és előre-hátra egyaránt.

Tükör

Jelenleg nem a sajátodról beszélek hanem az előtted haladó autóséról. Mindig, mindig helyezkedj úgy, hogy ha a sofőr belenéz a tükörbe egyből a te fényesen világító lámpádat és rikító sisakodat lássa meg.

A lényeg tehát körülbelül az, hogy légy olyan mint egy darázs. Mozogj zümmögve ide-oda, miközben a rikító színeidet mutogatod és a többi közlekedő nagy eséllyel életben hagy.

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

MPS AIRFORM

Trending