Csatlakozz hozzánk

Hírek

50 millió a magyar motokrossznak!

Óriási sikert ért el a Center MSC, európai színvonalú pálya lesz Hódmezővásárhelyen. Ha a fejlesztések elkészülnek, akár nemzetközi versenyeknek is otthont adhat a létesítmény

Közzétéve

ekkor

50 millio a roland ringnek
RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

A Center Motorsport Club az Új Magyarország fejlesztési program keretében működő Leader pályázati rendszer lehetőségével élve projektet nyújtott be a vásárhelyi motokrossz pálya átfogó felújítására, fejlesztésére.

A pályázat sikeres volt, július 1-jén a Bíráló Bizottságtól értesítést kapott a klub vezetősége, hogy az elnyert összeg rendelkezésre áll. A munkák a közbeszerzési eljárást követően azonnal be is indulnak, minthogy a kötelező befejezés határideje ez év vége.

A beruházás legnagyobb tétele az automatikus locsoló berendezés, mely a pálya teljes nyomvonalán a talajszintbe süllyedő locsolófejek sorából áll. A vízellátást három kút fúrásával és nagyméretű víztárolóval biztosítják. A fejlesztés szinte valamennyi pályaberendezést érinti, a központi épülettől a motormosóig. Megvalósul az elektromos áramellátás, különféle környezetvédelmi műtárgyak, mint pl. a zajvédő töltések, melyek egyben állóhelyi lelátóként is szolgálnak. A feladatok között szerepel a depó fásítása és pihenő bútorok elhelyezése.

Az elnyert összegből nyugati színvonalú pályát alakíthatnak ki Vásárhelyen, így akár egy vb-nek is helyet adhatna majd a Roland Ring

A klubvezetés úgy szeretné ütemezni a munkálatokat, hogy a szeptember 22-re kiírt UMX2-es és Senior versenyt az építkezés ellenére meg lehessen rendezni.

Forrás: motocross.vasarhely.hu

Comments

comments

Trending