Connect with us
Suzuki
just1 mx

Blog

5 tipp krosszmotorosoknak, hogy hogyan oldják az alkar feszültségét

Az alkar bedurranása a krossz- és az offroad motorosok rossz teljesítményének az egyik legfőbb okozója. A motorosok elfáradnak, elgyengülnek, s a fájdalom miatt nem tudják irányítani motorkerékpárjukat, így az vezeti őket.

Published

on

jgpr
RST AIRBAG

Majdnem egy éve írtunk már erről a problémáról, de nem az offroad világában, hanem inkább a pályamotorosok megcélzásával.

7 tipp hogyan oldd az alkar feszültségét

A probléma viszont nem csak náluk jelentkezik, s a fájdalom elviselhetetlensége felzabálja a motorozás örömét, és bár eltűnni nem fog, de van pár tippünk, hogy nagy mértékben csökkenjen a gyulladás.

  • Hidratálás

A férfiak általában nem hidratálják magukat olyan szinten, mint a nők. Víz helyett például szívesebben isznak kávét, energiaitalokat, amivel el is vannak egész nap. De tudtad, hogy a koffein erős mértékben hozzájárul az alkar-feszüléshez? Mielőtt elkezdesz motorozni, már előtte 20 perccel kezd el a tested hidratálását, minél melegebb van, annál jobban szükség van rá. A hidratálás több energiát biztosít, segíti a vér megfelelő áramlását és így csökkenti a kar feszülését.

  • Pihenés

Ha nem pihenteted a kezeid motorozás előtt, azt fogod tapasztalni, hogy egyre görcsösebben fogod a kormányt, amitől egyre jobban bedurran a kezed. Ha motorozás előtt lazítasz, kipihenve sokkal felszabadultabban fogod majd meg a kormányt, és tovább is tudsz motorozni.

  • Nyújtás

Mint minden sportban, ebben is elengedhetetlen fontosságú az izmok nyújtása, bemelegítése. Ez nem csak a stresszt csökkenti egy verseny előtt, hanem hosszabb ideig maradsz laza, így könnyebben fogsz tudni motorozni. A kar, a kéz, a váll megfelelő nyújtása nem sok időt vesz igénybe, ezzel szemben a merev izmok miatti baleset bizony sokkal többet…

  • Edzd a kezeid

A fentieken túlmenően egyszerű gyakorlatokkal erősítheted a karjaid, amit naponta többször is elvégezhetsz, ilyen például a karemelgetés, a súlyzózás, és még számtalan karerősítő gyakorlat. Ezeket a gyakorlatokat semmiképpen ne motorozás előtt végezd, mert addigra elfáradnak a kezeid.

  • Jobban terheld a lábaid

A kéz- és karpihentetésen túl tartsd erősebben a térdeiddel a motort. Ez nagy feszültséget vesz le a felsőtestről, így a kéz nem kap akkora terhelést. Durvább szakaszokon sokkal stabilabban is tudsz menni a motorral.

 

Képek: Cl4 Off-Road Motoros Iskola

Click to comment

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Sportster

Facebook

INSTAGRAM

MPS AIRFORM
caballero

Trending