Connect with us
Suzuki
just1 mx

Blog

5 ok amiért egy gyermeknek ki kell próbálnia a krosszmotorozást

Egyes családokban a gyermekek a krosszmotorozás szeretetét mintha csak a génjeikben örökölték volna, míg más családokban teljesen új érdeklődésként kopogtat be az ajtón

Published

on

jgpr
RST AIRBAG

Nem csalás, nem ámítás, valóban életmódtól és életkortól függetlenül lehet élvezni ezt a sportot!

Azonban a szülők nem mindig rajonganak olyan szenvedélyesen, mikor csemetéjük ki szeretné próbálni, vagy már rákattant és űzni szeretné ezt a sportot.
Mert ez a sport valóban veszélyes lehet, ha nem kap megfelelő alapképzést.

Erre valók az Iskolák, mint például a CL4 Offroad Motoros Iskola , akikről éppen a napokban került ki oldalunkra egy remek bemutatkozó videó:

Ifj. Czuni László kezeiben – CL4 Offroad Motoros Iskola

Tehát íme az 5 ok, amiért mindenképpen érdemes a gyermeknek krosszmotoroznia:

  • A krosszmotorozás olyan izgalmas szórakozást nyújt, amiben nem kap szerepet az erőszak

Nagyon sok gyermek leli kedvét olyan izgalmas szórakozásban, mint például a videojátékok vagy a filmek, hiszen ezeket kényelmesen otthonról az ágyból, vagy a fotelből is elérhetik. Amellett, hogy a falak fogságába ejtik, ezek rengeteg erőszakot tartalmaznak, ami sunyi módon elraktározódik a kicsi lelkükben, és ők maguk is erőszakossá, vagy frusztrálttá válnak.
A motorkerékpározás ezzel ellentétben kevésbé veszélyes a gyermek lelki fejlődésére, és teljesen erőszakmentes.

  • A krosszmotorozás segít értékelni az egészséget

A krosszmotorozás nem kevés fizikai erőfeszítést igényel. Mivel fizikailag megterhelő sport, így megköveteli a sportolóktól, hogy jó kondícióban legyenek. A jó kondíciót egészséges életmóddal lehet elérni, s ennek a fontosságára a gyermekek hamar ráéreznek. Miután rájönnek, hogy ehhez a játékhoz fittnek kell lenniük, fontossá válik számukra az egészséges életmód, így kevés a valószínűsége, hogy a szervezetükre ártalmas dolgokat tegyenek, ami miatt nem tudnak olyan jól teljesíteni.

  • A krosszmotorosok építő jellegű barátságokat kötnek

A sportág szeretete lehetővé teszi, hogy minden korosztály egyaránt élvezze.
A krosszmotorzás rajongói könnyedén barátságokat tudnak építeni a pályán és azon kívül is. Ennek nagyon egyszerű oka van. Ritka mikor két olyan gyermek találkozik akik ugyanazért rajongjanak, pláne, ha egy ilyen nem hétköznapi dologról van szó. Így ha találnak valakit, barátságuk szilárddá válik és bár egymás mellett motoroznak a jobbnál jobb helyezésért, sosem lesz bennük egymás iránt rosszindulat és sosem válnak ellenségekké. Ezért is látható sokszor, milyen családias a krosszmotor versenyek légköre.

  • A krosszmotorzás megtanít az elszántságra, és megtanít a küzdelemre

Egy krosszmotor edzés meghatározott ideig tarthat. E korlátozás okot ad arra, hogy készségeiket gyorsan fejlesszék, és keményen dolgozzanak annak érdekében, hogy a lehető legjobbat hozzák ki az idejükből. Akik csatlakoznak ehhez az életformához, sokkal gyorsabban fejlődnek elszántságuknak köszönhetően, még ha a saját testük korlátaival kell is megküzdeniük.

  • A krosszmotor kezelése lényeges képességekre tanít

Az első féktől kezdve, a szelepeken és a kuplungon át megtanulnak a fiatalok egyszerre több dolgot kezelni, megtanulják működésüket, ellenőrzésüket, javításukat. A gyermekeknek ugyanúgy meg kell ezeket tanulni, mint ahogy a motor kormányzását. Bár ez valóban nem könnyű, viszont olyan képesség, amiből egész hátralévő életükben profitálni fognak.

Köszönöm a képeket a CL4 Offroad Motoros Iskolának! :)

Click to comment

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Sportster

Facebook

INSTAGRAM

MPS AIRFORM
caballero

Trending