Csatlakozz hozzánk

Hírek

2×4 Magyar vonatkozásban nincs dobogó

A két pole után, Talma és Barbera éppen, hogy lecsúszott a dobogóról, Rossi elhúzott.

Közzétéve

ekkor

Sportster
MAI Kótyavetye
Tegnap szakadt az eső, szerencsére mára azonban versenyzéshez ideális idő volt Brno, így a több ezer magyar szurkolónak nem kellett aggódnia, ha esetleg otthon maradt az esernyő, vagy esőkabát. A bemelegítésen Talmácsi Gábor kipróbálta mindkét motorját és a harmadik helyen végzett.

A lelátókon pattanásig feszültek az idegek a rajtra, amit a magyar világbajnok az első helyről kezdett.

A start után, harnadikként fordult, és végig keményen küzdött, minden előzésénél óriási ováció hallatszott a magyar szurkolótábor felől. Talma mindent elkövetett, hogy a dobogón végezzen, de egy hajszállal lemaradt, és a 4. helyen végzett. A futamot Stefan Bradl nyerte, a második Di Meglio, harmadik Olive előtt.

Talmácsi Gábor nyilatkozata:
Az első 10 körig minden rendben volt, bár a féktávokon nem volt túl jó a gép. Olive és Terol eléggé kellemetlen ellenfél volt. Mindent megtettem és a végére a gép is vesztett erejéből. A magyar szurkolók fantasztikusak, élmény ilyen publikum előtt versenyezni. Szerettem volna a dobogóra állni, mert megérdemelte volna ez a több ezer lelkes magyar, aki eljött Brnoba. Ilyen szurkolói senkinek nincsenek, köszönöm nekik.

 

 

Barbera a negyedik helyen zárt Brnóban

A 2008-as világbajnoki szezon 12. versenyének hétvégéjén, a brnói pálya nem hozott szerencsét a Team Toth Aprilia csapatnak. Annak ellenére, hogy az időjárás kegyes volt a résztvevőkhöz és a látogatókhoz is, a verseny nem úgy alakult, ahogy a Tóthék és Barbera eltervezte. Mire a negyed-literes géposztály versenye elkezdődött már szinte teljesen tele voltak a csehországi lelátók, annak ellenére, hogy a rendezők óriási káoszt okoztak a közlekedésben legújabb húzásukkal. Mint arról már beszámoltunk korábban, a Brnói verseny kapta meg a 2007-es év legjobb versenyének járó díjat. Ehhez képest, egy nappal a díjátadót követően, leállt a pályán az internet, vasárnap reggel pedig közel tíz kilométeres távolságba űzték az autóval érkezőket, ahonnan buszokkal igyekeztek visszahozni a pályára a szurkolókat. Persze a futamok nem kezdődhetnek késve, így Hector Barbera is elfoglalta a rajtrács első sorának harmadik rajthelyét. A csapat ezen a hétvégén csak a spanyol versenyzővel képviseltette magát a „hazai” nagydíjon, miután Tóth Imre eltörte a múlt héten a jobb gyűrűs ujját. Imre a boxban kísérte figyelemmel, ahogy Barbera a rajtot követően a kilencedik helyre esett vissza. Néhány kört követően tisztult a kép és Barbera elkezdett felzárkózni az élmezőnyre. Az utolsó két körben hatalmas elszántsággal küzdött a dobogót jelentő harmadik helyezésért, de végül a negyedik helyen intették le.

Hector Barbera#21: 4. hely

„Borzasztóan el vagyok keseredve. Nagyon szerettem volna a dobogóra állni. A motorom remekül ment, de idén már nem először komoly gondjaim voltak a Dunlop gumikkal. Sajnos az első gumim rettenetesen csúszott és akármennyire próbáltam keményen faragni a hátrányomból, a motor annyira csúszkált alattam, hogy képtelen voltam az utolsó körben csodát tenni. Igaz, hogy sikerült teljesen felzárkóznom az első hármasra, de amikor már pont támadni és előzni akartam, megcsúsztam és harminc métert buktam el egy pillanat alatt. Ez van, ismét csak azt tudom mondani, hogy köszönöm a csapatomnak és jöjjön a következő verseny, ahol egy ennél jobb eredménnyel mehetünk haza vasárnap.”

A MotoGP-ben Rossi győzött a meglepetés ember Elias és Capirossi előtt.

 

 

Még egy magyar vonatkozású hír a végére:

Sebestyén Petinek két versenye volt a hétvégén Brnoban a Red Bull Rookies Cup keretein belül. Szomabaton a tizenötödik helyről indulva a 13. helyen végzett. A mai versenyen a tegnapi leintési sorrendben indulhattak a versenyzők., így a 13. helyről rajtolhatott ma, de a harmadik körben kicsúszott, így nem jutott ma pont neki.

A versenyek részletes leírása a motogphirek.hu oldalon.

 

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

MPS AIRFORM

Trending