Csatlakozz hozzánk

Blog

26 éve hunyt el Drapál János

A Hungaroringen emlékeztünk meg “a magyar sportélet pótolhatatlan veszteségéről”

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

Tavaly volt negyedszázada, hogy elhunyt minden idők egyik (emberileg is) legjobb motorversenyzője, Drapál János. Hihetetlen hogy telik az idő, augusztus 11-én már “Jancsi” halálának 26. évfordulója előtt hajtottunk fejet.

Ismét a Hungaroring paddockjában elhelyezett emléktáblánál emlékeztünk a négyszeres világbajnoki futamgyőztes, hatszoros BBK-győztes és kilencszeres magyar bajnok versenyzőre, aki sportemberi magatartásból is példát mutatott kortársai számára. Sajnos ez alkalommal egy nagy hiányzó távollétében kellett megtartani a megemlékezést, de – ahogy az az ünnepségen is elhangzott – Ő csak “materiálisan” volt távol, lélekben biztosan velünk volt a ‘Ringen. Böröczky Pepiről van szó, akit itt senkinek sem kell bemutatni. Mindezidáig Pepi szervezte és “szónokolta” ezeket az eseményeket, de most betegsége miatt másoknak kellett vállalni a feladatot. Szerkesztőségünk ezúton is mielőbbi jobbulást kíván neki!

Ennél fogva a szervezői teendőket Juhos Árpád és Nagy László látták el, méghozzá igen rövid idő alatt. Ráadásul a Drapál-replika Yamahát egész délután szerelték, hogy az esti megemlékezésen ettől lehessen hangos a paddock, hogy meghallgathassuk az öreg versenygép hangját (lásd a lenti videót), adózva ezzel János emlékének. A Nagy László tulajdonában lévő Yamaha a Közlekedési Múzeumban is őrzi minden idők egyik legsikeresebb magyar motorosának emlékét, ott bárki megtekintheti a korabeli GP-motort. A rövid ünnepséget Pepi hiányában Zsembery Barnabás vezette, aki egy ideje már az Öreg Motorosok Találkozóját is szervezi. Az, hogy a főszervező Pepi nélkül is, ilyen rövid időn belül sikerült összeszervezni a találkozót, azt bizonyítja, hogy Drapál János emléke máig mélyen a szívekben él. No meg hogy a sok lelkes motoros, a család, a barátok és a tisztelők sem hajlandók elfelejteni Jancsit – mert csak az hal meg, akit elfelejtenek.

A Yamaha hangja

Hasonló Yamahával versenyzett Jancsi is


Drapál János eredeti sisakja és az emlékezés koszorúja a Yamahán


Matus Mihály tárogató művész


A jobb oldali képen Drapál Katalin, Juhos Árpád és Nagy László


Nemrég még a történelmi kettős győzelem emlékét ünnepelték, most szomorú évforduló alkalmából gyűltek össze

Comments

comments

Trending