Connect with us
just1 mx
Suzuki

Kirakat

2022-es Fantic modellek és árak

Fantic az EICMA 2021 kiállításon hat Caballero 500-as modellt és három 125-ös Caballerót mutatott be. Újdonság: XEF450 Rally, az Explorer 500 és a Rally 125.

Published

on

jgpr
RST AIRBAG

A Fanticról egyre többet hallani már hazánkban is, most pedig itt vannak az utcai 2022-es Fantic modellek. Nem véletlen, hiszen az olasz márka már felvásárolta a Minarelli gyárat, ahol komoly fejlesztések folynak és stratégiai együttműködésre lépett a Yamahával is, amelynek már megvásárolható eredményei is vannak.

A versenyenduro és motocross modellek a Yamaha YZF és WR alapokra épülnek illetve azok továbbfejlesztett változatai. Ezek nagyon népszerűek Európában, annyira, hogy erre a 22-es modellévre el is kelt az összes darab amit terveztek. Ehhez hozzájárult az is, hogy 2021-ben Enduro VB és Junior MX bajnoki címet is szereztek ezekkel a fantasztikus Fantic motorokkal.

Idén a terv, hogy indulnak az MX GP-ben is, méghozzá ebben a VB kategóriában 10 éve nem látott kétütemű motorral, az XX250-el.

Természetesen vannak egyszerűbb utcai modellek is az enduro és supermoto kategóriát kedvelő fiataloknak.

Itt van a legnagyobb utcai enduro az XEF 250 Trail, amely nem egy teljesen új modell, hanem egy arculatváltás új névvel. Ezt megelőzően az utcai körülményekre tervezett könnyű endurót 250 E néven árulták a Fantic-nál. Ez különösen a kezdők számára teszi lehetővé, hogy gyorsan eligazodjanak a terepen.

Fantic XEF250 TRAIL

Az átdolgozott motornak és az új Arrow kipufogórendszernek köszönhetően az XEF 250 Trail 2022-ben teljesíti az Euro 5-ös előírásokat. A megerősített váz és az új LED-es lámpát tartalmazó maszk szintén újdonság.

A 125-ös utcai kategeróiában is vannak profi motorok végre…

Az A1-es jogosítvánnyal rendelkező fiataloknak is van 15 lőerős 125-ös motor a palettán, méghozzá enduro és supermoto kerekekkel is. Íme itt a MOTARD 125:

XMF125 Competition Motard

Fantic XEF125 Performance Enduro

A Competiton felszereltség komolyabb futóművel és Arrow kipufogóval érkezik, amíg a Performance az árérzékenyebbeknek való.

Maga a stílus: CABALLERO

A Fantic kidobta a programból a 250 köbcentis Caballerókat az Euro 5-ös szabályok miatt, és inkább a 125-ösökre és még több 500 köbcentis modellre koncentrált. Így már hat új Fantic 500-as Caballero és négy 125-ös található a kínálatban.

A Fantic a 2022-es modellévben Ezek a Caballero modellek elérhetőek.

 • Scrambler 125 piros és fekete színben
 • Flat Track 125 fekete színben
 • Scrambler Deluxe 125 szürke színben
 • Rally 125 homok színben
 • Scrambler 500 sárga és piros színben
 • Flat Track 500 ezüst
 • Scrambler Deluxe 500 szürke színben
 • Scrambler Anniversary 50th kék színben
 • Rally 500 zöld és homok színben
 • Explorer 500 barna/fehér színben

A motor és a kipufogórendszer frissítésével mindegyik modell megfelel az Euro 5-ös előírásoknak és a hangjuk is élvezhető maradt, bár erről az szériában felszerelt Arrow kipufogó tehet. Ha szeretnétek azért lehet rájuk versenykipufogót is rendelni, de már szériában és remek motorok ezek.

A Caballero modellek árait láthatjátok a Fantic.hu oldalon. Nem olcsó motorok ezek a Caballerok, de aki már ment vele meggyőződhetett róla, hogy a profi futómű és a könnyű kezelhetőség minden pénzt megér. Annak meg főleg, aki kifinomult részleteket is szeretne látni a motorján, amivel minden nap öröm a közlekedés.

Kicsit kiemelném a sok típus közül a legújabbat a Fantic Caballero Explorer 500-at, amely minden extrával fel van szerelve (kivéve a karbon idomokat és a versenykipufogót).

Ez az Explorer 500 a kétszínű fényezése miatt is különleges, hiszen a többi Caballero mind egyszínű, de a rajta található extrák miatt erre már nem nagyon tudsz költeni.

Van rajta:

 • Lámparács
 • Kartervédő
 • Fejidom
 • Tanktáska
 • Bukócső
 • Oldaltáska
 • Hátsó csomagtartóállvány

Ennyi extra fényében ez a modell nagyon jó vételnek számít 3.210.000 Ft-ért!

De itt van még pár Caballero modell képeken, hogy láthassátok a különbségeket.

Fantic Caballero Flat Track 500

A Flat Track 500 egyedi a többi Caballero között, mivel elöl és hátul is 19 colos kerekeken áll. Két színben kapható ezüstben és feketében. a 19-es szám az oldalán a 19-es kerekre utal. A Scramblerrel együtt ez a legolcsóbb változat az öt azonos motorral szerelt modell közül. Ára: 2.826.000 Ft + regadó.

Fantic Caballero Flat Track 500

Fantic Caballero Flat Track 125

A Fantic a 2022-es modellévre teljesen Euro 5-ös szintre emelte a sokoldalú 125 Caballero sorozatot, beleértve a Flat Track 125-öt is. Szinte megkülönböztethetetlen a nagy 500-as testvérétől, gyönyörű részletekkel és két színváltozattal hívja fel magára a figyelmet. A 19 colos elöl és hátul a kisebb tereptúrák nem jelenthetnek akadályt. Hosszúlábú fiataloknak alternatív megoldásként az ülése a standard 820 mm helyett 840 mm-es ülésmagassággal is elérhető.

Fantic Deluxe 125

A Caballero Deluxe 125-nek városi és terepjáró keveréknak kell lennie. Átment az Euro 5-ös teszten ez is, és egyébként nagyjából változatlan marad a 2022-es programban. A 19 colos elülső, meglehetősen durván bütykös abroncsok és a keresztmerevítős kormány kölcsönöz egy kis terepjáró megjelenést, míg a sötétszürke fényezés barnával ülés megadja azt a bizonyos scrambler életérzést. Ülésmagasság 820-ról 840 mm-re is emelhető, de ültethető is, ha túl magas lenne fiatal hölgyek számára is kiváló lehet.

Fantic Caballero Scrambler 125 fekete

A különböző kerékméretek és az eltérő ülés a legszembetűnőbb különbség a Flat Track testvérhez képest, amellyel a Scrambler megosztja a vázat és a motort. Mindkét Caballeróban kétcsatornás ABS-t használnak, ami a legutóbbi facelift óta jelentős frissítés. A 2022-es modellévre a Fantic a 125-ös Scramblert „fekete” néven kapható.

Fantic Caballero Rally 125

Miután az 500-as Caballerók már régóta kaphatók raliként, sőt két színváltozatban is, a Fantic 2022-re a 125 köbcentissel követi a példáját, és továbbra is zavaróan hasonlít nagytestvérei megjelenésére. A durva gumiabroncsok, a magas első sárvédő és a mindenféle védő és stílusos részlet igazi terepjáró megjelenést kölcsönöz neki.

Kezdőknek, hegymászóknak és mindenkinek, aki teljesen elégedett a maximum 500 köbméterrel és az A2-kompatibilis 40 LE-vel, a Fantic sok szépet kínál 2022-es portfóliójával. Az olaszok pedig az időközben ismét nagyon komolynak számító 125 köbcentis piacot is sokféleképpen ki tudják szolgálni.

Ezek pedig már a 2023-as modellév prototípusai.

Lesz egy elektromos robogó, amely középmotoros és normális futóművel rendelkezik.

 

… és jön az idei Dakar Rally debütált XEF450RALLY is.

Ha tetszenek a Fantic motorok, kövessétek be Instagramon a Fantic Hungary oldalát a friss tartalmakért!

 

Click to comment

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Sportster

Facebook

INSTAGRAM

MPS AIRFORM
caballero

Trending