Connect with us
Suzuki

Hírek

A 2022-es budapesti SuperEnduro Világbajnokság második fordulójának eredményei, ahol az intenzív pálya rengeteg drámát szült, de továbbra is Billy Bolt áll a dobogón Blazusiak és Walker előtt.

A Magyar Enduro Team Hungary versenyzői közül a Papp László Sportarénában a 17 éves Liszka Norbertnek sikerült dobogós helyezést elérnie!

Published

on

ULTRABOLT
RST AIRBAG

Hétezer néző tombolt a lelátókon, maroknyi versenyző vívta késhegyre menő csatáját az arénában. A SuperEnduro-világbajnokság magyar futama alighanem a szezon egyik leglátványosabb motoros eseménye volt itthon – hét világbajnokkal a mezőnyben.

A pálya szűk volt és technikás, nagy kihívások elé állította a versenyzőket, akik azonban nem azért a világ legjobb motorosai, hogy ne feleljenek meg bármilyen kihívásnak. Ezen a napon a legjobban a brit Billy Boltnak jött ki a lépés, aki a lengyel idénynyitó után a magyar versenyt is behúzta.

Image: Future7Media

Billy Bolt: „Nagyon nehéz pályát építettek a magyar szervezők, és bár a superpole-t is megnyertem, nem éreztem, hogy egyetlen jó kört is összeraktam volna. Több hibát is elkövettem, de a többiek is ugyanebben a cipőben jártak, ez a pálya fizikailag is nagyon sokat kivett belőlünk. Az első futam után csalódott voltam, de a másodikat és a harmadikat megnyertem, és mivel vezetem a bajnokságot, igazából nem lehet okom a panaszra.”

Photos by Future7Media

Taddy Blazusiak: „Nagyon jól kezdődött a verseny, hiszen rögtön futamgyőzelmet arattam, igaz, azért ez nem volt teljesen sima, mert a jó rajt és a vezetés után kiment az erő a kezemből, így kénytelen voltam elengedni Billyt. Amikor visszatért a kezembe az erő, üldözőbe vettem Billyt és sikerült visszaelőznöm, ami nagyon jó érzés volt. A másik két futamon is az élmezőnyben motoroztam, de mindig becsúszott egy-két hiba. Örülök az eredménynek, és annak, hogy jó a motorom, ez nagyon jó előjel a szezon hátralévő részére.”

Photo Credit: Future7Media | Andrea Belluschi

Jonny Walker: „Egész nap nem volt egy jó rajtom sem, de próbáltam nem gondolni erre, és az első versenyen elkövetett hibámra. A futamok elején jól mentem, a közepén visszaestem, és a végre sikerült felzárkóznom – összességében élveztem a versenyt, és jó érzés volt újra felállni a dobogóra.”

Idén 3 versenyzővel indult a Magyar csapat, Szőke Márkhoz és Zsigovits Norberthez csatlakozott Liszka Norbert is, és ne felejtsük el megemlíteni Hateier Botondot, Csizmazia Barnabást, akik szintén Magyar színekben indultak.

Szőke Márk és Liszkai Roland az Európa-kupában állt rajthoz, mindkét versenyző harcban volt az összetett dobogós helyezésekért.

Makkai Gergely MGR IMAGES

Az Európa-kupában Szőke Márk volt a legesélyesebb, az első futam rajtja után az ötödik helyen haladt, először a negyedik helyre lépett, majd átvette a harmadik helyet, és végül ebben a pozícióban intette le a kockás zászló. Közben felzárkózott mögé az este egyik meglepetését okozó Liszka Roland, aki Szőke mögött az első futamon a negyedik helyen zárt. A két hazai kiválóság a rajttól kezdve végig tartotta a tempót, magabiztosan haladtak az ígéretes részeredmény felé.
A második futam fordulatot hozott; Szőke Márk számára rosszul alakult a rajt, beszorult a mezőnybe, és végül a 11. pozícióban intették le, az összetett ötödik helyén zárt.

„Nagyon örültem annak, hogy sikerült felkészülni erre a versenyre, a szabadedzésen a leggyorsabb voltam, az időmérőn az ötödik lettem, de nem sokkal maradtam le. Az első futamon próbáltam spórolni, a harmadik lettem, majd a második futamon elég szerencsétlenül alakult a rajt. A verseny közepén elesett előttem az egyik ellenfél, beszorultam és elfáradtam. Próbáltam arra összpontosítani, hogy még nincs vége a versenynek, fájt mindenem, de nagyon örülök, hogy a bajnokságban előrébb léptem, köszönöm szépen mindenkinek a szurkolást– mondta Szőke Márk.

Makkai Gergely MGR IMAGES

Liszka Roland közben ismét formában volt, a második helyen zárta a második futamot, így az összetett értékelésben az előkelő harmadik helyet érte el, és a budapesti közönség előtt felállhatott a kategória dobogójára is!

Liszka Roland: „Az első futamon úgy lettem negyedik, hogy kettőt is estem, és megmondom őszintén, nem gondoltam, hogy lehet ennél jobb, ehhez képest a második futamon végig a második voltam, egyszer akadtam csak el, akkor sem tudtak megelőzni. Ha a verseny előtt felajánlják ezt a helyezést, azonnal aláírtam volna.”

Makkai Gergely MGR IMAGES

A Junior-világbajnokság kategóriájában indult Zsigovits Norbertnek sem igazán adta ki, aki a harmadik rajthelyet szerezte meg, s nem sokkal az indulás pillanata után átvette a vezetést is. A körülbelül nyolcperces futamon Zsigovits nem sokáig tudta megtartani az első helyet, de így is az élmezőnyben maradt, esélyes volt a második hely elérésére is, taktikusan kihasználta a lekörözéseket, de az utolsó előtti körben elesett, így a rajthelyének megfelelő harmadik helyen zárta az első futamot.

A fordított rajtrácsos második futam rajtjánál visszaesett a mezőny végére, de körről körre egyre előrébb tört a mezőnyben. A lendületét egy újabb esés törte meg, a hatodik helyet azonban így is megszerezte, és ezzel újabb világbajnoki pontokat szerzett. A harmadik futam hasonlóan zajlott, a csákánydoroszlói versenyző ezúttal sem jött ki jól a rajt utáni kavarodásból, de újabb hatodik helyet ért el.

Zsigovits Norbert: „Ez nem volt piskóta. Mindent kiadtam magamból, az első futam után majdnem meghaltam, úgyhogy saját magamat kellett nyugalomra inteni, hogy a továbbiakban ne hibázzak.”

SUPERENDURO-VB, 2. FORDULÓ, PAPP LÁSZLÓ SPORTARÉNA

Prestige: 1. Billy Bolt (brit, Husqvarna) 60 pont, 2. Blazusiak (lengyel, GasGas) 50, 3. Walkner (brit, Beta) 46.
Junior: 1. Dominik Olszowy (lengyel, GasGas) 60, 2. Sella (izraeli, KTM) 43, 3. Poirot (francia, Sherco) 42, …6. Zsigovits Norbert (magyar, KTM) 35. Európa-kupa: 1. Sonny Goggia (olasz, KTM) 40, 2. Addesso (francia, Sherco) 32, 3. Liszka Roland (magyar, KTM) 30, …5. Szőke Márk (magyar, Sherco) 20, …8. Csizmazia Barnabás (magyar, Beta) 16

 

Click to comment

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Sportster

Facebook

INSTAGRAM

MPS AIRFORM
caballero

Trending