Connect with us
just1 mx
Suzuki

Kirakat

2021-es Fantic motor újdonságok

Euro5-ös utcai motorok és bajnokesélyes off-road 2021-es Fantic motor újdonságok érkeznek. Caballero125, 500, képviseli az utcai modelleket, Yamaha alapokra épített XE125 és XX125 valamint XE250F versenyenduró is érkezik

Published

on

jgpr
RST AIRBAG

Bemutatták az új 2021-es Fantic cross és enduro palettát. A Yamaha technológián alapuló, de gondos olasz érintéssel, készülő 2021-es Fantic motor újdonságok, amely versenyképesebb megjelenést és vezetést, vagy – ahogy ők szeretik hívni – „gyári érzést” adnak a vezetőnek.

Japán lélek, olasz stílus

Az új Fantic motorok egy olyan időszakban születnek meg, amikor az off-road általában, és különösen az enduro motorok népszerűsége világszerte valóság. A márkák minden évben bejelentik az eladások növekedését, új szövetségek jönnek létre, például a GASGAS felvásárlása, amelyet a KTM kebelezett be és már jönnek is idén az új modellekkel.

A Fantic esetében valóban különleges összefogás született, mert ez az első alkalom, hogy egy japán márka összefog egy európaival krossz és enduro motorkerékpárok gyártása érdekében. Ez a szövetség a Minarelli (Yamaha tulajdonában lévő gyár) motorgyártóval lépett életbe, amely már a Fantic beszállítója volt régen is. Most kétéves tárgyalásoknak és közvetítésnek köszönhették, hogy megvalósul a japán eredetű alkatrészek szállítása a Fantic számára, amely motorkerékpárjait Olaszországban, saját gyárában szereli össze.

FANTIC

A Fantic azok számára, akik még nem hallottak róla, Olaszország egyik leghagyományosabb márkája. Mindig a kis térfogatú motorkerékpárokra specializálódott, legnagyobb sikereit a 80-as évek közepén és a 90-es évek elején érte el legendás Caballerójával. Ez egy 80 köbcentis modell volt, amely azokban az években különböző futamgyőzelmeket szerzett a világbajnokságon, és eljutott az Európa-bajnokságig.

Az újraindulás óta az 50 köbcentis piacra szakosodott , ez volt a legerősebb pontja a gyárnak, hogy a fiatalok jó minőségű motorokon tanulják meg az alapokat. Jelenleg kibővítették a palettát, 125 és 250 köbcentis modellekkel. Van egy jelenlegi Caballero modellcsalád is, de ez a név most divatos Flat Track, Scrambler és Rally stílusú motorkerékpárokat takar. 125-500 cm3-es tartományban izgalmas négyütemű motorok ezek az új Caballero modellek.

Rendelkeznek kerékpáros részleggel is, mindenféle közúti, városi, elektromos és hegyvidéki modellekkel, amelyek még tervezési díjakat is kaptak.

Hazai importőr a Fantic.hu aki a motorkerékpárok mellett az elektromos kerékpárokat is forgalmazza

De összpontosítsunk először a fenti videón is látható terep motorkerékpárokra. Az első motorkerékpár, amely ebből a YAMAHA-FANTIC szövetségből származik, a 125 2t mind cross, mind enduro változatban. Az új Fantic XX 125 és XE 125 az olasz márka első termékei, és már kaphatóak is. Az YZ 125 alapján közös a motor, a váz, a fékek és a futóművek. A karosszéria, a benzintartály, a szűrődoboz, és a CDI a Fantic gyártmánya. A kipufogót pedig az Arrow készíti.

Ezek a kis különbségek miatt a kis XX-nek megvan a maga karaktere, és bizonyos szempontból a Yamahától eltérő motorkerékpárt kapunk. Főleg a tank lett keskenyebb a Yamahához képest, amely minden terepmotorosnak jól jön. Minél keskenyebb annál könnyebben irányítható a jó terepmotor.

Az alumínium váz, a nagy teljesítményű vízhűtéses motor, a Nissin fékek, és a legjobb Kayaba teleszkópok megegyeznek az YZ-ben használtakkal is.

A japán márkával kötött szövetségnek köszönhetően a hatékony, 48 mm-es Kayaba SSS villát is megkapják, amely eddig kizárólag a Yamaha motorokban volt, és amelyből most a teljes Fantic sorozat részesül.

Az XE Enduro modell ugyanaz a motorkerékpár, de olyan felszerelésekkel, amely alkalmassá teszi közúti közlekedésre is. Ezen kívül CDI-t és speciális kipufogókat is felszereltek az Enduro számára, amelyek alacsonyabb zajkibocsátási értéket adnak, hogy megfeleljenek az Euro5-ös normáknak. Puhább felfüggesztés és endurozásra jobban alkalmas 18 colos hátsó felnivel, és enduro gumiabroncsokkal kerül piacra.

E két modellen kívül lesz még négyütemű 250-es is, amelyek XX 250 egy 250 köbcentis kétütemű krosszmotor, amellyel már a 2021-es Európa-bajnokságon vesznek részt. A Yamaha YZ 250 alapján megegyezik 125 kishúgával. Ezekre a Yamaha alapokra szereli a Fantic az összes elemét, mint például a tartály, a karosszéria, a cdi és a kipufogó, de a 250 köbcentis motor 2021 közepéig nem lesz elérhető, és 2022-es modellként jelenik meg.

A legnagyobb meglepetés pedig az XE250F lesz, amely a Yamaha négyütemű WR alapú motorkerékpárra épül, csak a karosszéria változik, de Európához igazítva és homologizálva. A legújabb WR-k összes csúcstechnológiáját megkapjuk ezekben, amelyeket soha nem adtak el még az EU-ban homologizációs problémák miatt, most a Fantic jóvoltából hozzáférhetünk ehhez a hihetetlen kerékpárhoz.

A 250-es Yamaha motorblokk elöl szív és hátul pufog ki

A fordított henger, alumínium váz, Kayaba felfüggesztések és telefonról vezérelhető applikáció, (hogy tudd módosítania motor különböző beállításait,) teszi ezt a kerékpár az egyik legérdekesebbé a piacon. 2021 januárjától már rendelhető ez a versenyenduró is.

Az utcai modellek is frissítésen estek át, hiszen 2021-től már csak Euro5-ös motorokat lehet forgalombahelyezni. Ennek áldozatául estek a 250-es Caballero modellek, mostantól csak 125 és 500-as változatok lesznek a palettán. (Caballero Flat Track 125, Scrambler 125 és Deluxe 125 a kicsik között. Flat Track, Rally és Scrambler stílusban pedig az 500-asok)

2021 FANTIC CABALLERO FLAT TRACK 500

2021 FANTIC CABALLERO RALLY 500

2021 FANTIC CABALLERO FLAT TRACK 125

2021 FANTIC CABALLERO SCRAMBLER DELUXE 125

2021 FANTIC CABALLERO SCRAMBLER 500

 

Ez pedig a Rally 500 változat, amely már alumínium lengővillával is rendelkezik.

Teszteltük is a 2020-as Scrambler 500-ast.

Amit tud, azt nagyon tudja! Fantic Caballero Scrambler 500 teszt

Az 50 köbcentis masinák is frissítést kaptak, hogy megfeleljenek az Euro5-ös besorolásnak és már rendelhetőek is a hazai importőrtől. A többi 125 és 250-es enduro (XEF 125 és XEF 250 Trail) és a supermoto (XMF 125) modellek a fiatalok nagy örömére kaphatóak továbbra is Euro5-ös besorolással is. A nagyobb első lámpáról és a megváltozott grafikáról ismerhetőek fel a 2021-es modellek.

Két színben elérhető az XMF125

FANTIC XEF125

 

Click to comment

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Sportster

Facebook

INSTAGRAM

MPS AIRFORM
caballero

Trending