Connect with us

Hírek

2019-ben lesz az utolsó Rolling Thunder

30 év után a Memorial Day (háborús hősök emléknapja) napján tartott rendezvény már nem engedheti meg magának a találkozó lebonyolítását.

Published

on

ULTRABOLT
RST AIRBAG

Amerika mindig is bámulatosan komolyan vette a hazáért harcoló katonák, a veteránok, a háborús hősök, és az elesettek emlékét. Az elhunyt tengerészgyalogosok emlékére tartott gigantikus motoros megemlékezés szülte meg 1988-ban, pontosan 30 évvel ezelőtt a motorosok körében a Rolling Thunder motoros demonstrációt, ahol több mint 10 000 gép dübörgött végig Washington DC-n keresztül minden évben. A nemzeti emléknap szervezetének még a korábbi elnök, George W. Bush is tagja volt.

Szomorú hír azonban, hogy jelenlegi formájában az emléknapon a hagyományos motoros vonulás jövőre gurulhat utoljára, mert úgy tűnik a rendezvény az évek során túlnőtt saját magán. Mindemellett a háborús foglyok és a rokkant veteránok száma is olyannyira megnőtt, amit a kassza már nem bír el.

A tavalyi esemény több mint 200 000 dollárba került, amiben többek között benne van a parkolás, a biztonsági szolgálat és a takarítás is. A rendezvényen gyűjtött adományok és termékértékesítés ezt sajnos már régóta nem fedezi, vállalati szponzorok nélkül pedig a költségek még magasabbak.

A rendezvény befejezésének másik oka a Rolling Thunder, és a Pentagon rendőrei közötti kommunikáció hiánya, ami nagy zűrzavart okozott a koordinálásban és a parkolásban.

„Ez egy demonstrációs út, nem egy felvonulás.” – nyilatkozta Pete Zaleski, a Rolling Thunder alelnöke, “Úgy érzem mintha elvesztettük volna az okát, miért is vagyunk ott.”

Click to comment

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Sportster

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Trending