Csatlakozz hozzánk

Hírek

2013: új ZX-6R?

Jövőre itt lenne az ideje, hogy a Kawasaki felfrissítse a Hatost – íme egy ötlet…

Közzétéve

ekkor

KTM
ALPINESTARS OFF ROAD
MPS RAM MOUNT

Ha hinni lehet a pletykáknak, a zöldek egyik meghatározó bútordarabja, a ZX-6R megújulhat a következő modellévre – éppen itt az ideje, hiszen 2008 óta nem nagyon nyúltak hozzá.

A nagytesó, a még mindig kuriózumszámba menő ZX-10R még frissnek tekinthető, hiszen a tavalyi év nagy dobása volt a nagy Ninja. Igaz, a motoripar nem is olyan régi, dübörgő korszakában még a kétévenkénti modellfrissítés volt a sztenderd, de jelen körülmények között nem valószínű, hogy sokat reszelnek a Tízesen 2013-ra. A supersport bringán viszont annál inkább, hiszen igencsak időszerű lenne, hogy egy megújult hatszázast dobjanak piacra. Egyelőre azonban semmit se tudni biztosan, hiszen hivatalos források még nem erősítették meg a hírt.

Másrészt azért sem lenne meglepő, ha mindez igaznak bizonyulna, mert bár az európai motorpiac még mindig gyengélkedik, azért némi fény talán már látható az alagút végén, így a gyártóknak van némi motivációjuk az aktívabb modellfrissítésre. Jó példa erre a BMW és a Ducati, akik a gazdasági válságban is folyamatosan újítgatták a vasakat, és kifejezetten jó visszajelzéseket kaptak a vásárlóközönségüktől.

A japánok egyébként konzervatív álláspontot képviselnek ebben a témában, és a visszaesés időszakában inkább visszafogták a termelést és az új modellek bevezetéséhez kapcsolódó „hercehurcát”, de most már remélhetőleg elérkez(t)ünk ahhoz az időszakhoz, mikor az olyan vezető márkák, mint Kawasaki, a Yamaha, a Honda vagy a Suzuki végre felfedi esetlegesen várólistára tett terveit, és piacra dobja azokat a modelleket, amiket az elmúlt években talonban tartottak.


Felül az idei kivitel, itt pedig a francia Moto Revue által vizionált jövő évi Hatos Kawa

MPS AUTOMAG
MPS ALPINESTARS 2017

Comments

comments

Hirdetés
Astone

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

ALPINESTARS OFF ROAD
MPS RAM MOUNT

Trending