Csatlakozz hozzánk

Hírek

2013: új ZX-6R?

Jövőre itt lenne az ideje, hogy a Kawasaki felfrissítse a Hatost – íme egy ötlet…

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

Ha hinni lehet a pletykáknak, a zöldek egyik meghatározó bútordarabja, a ZX-6R megújulhat a következő modellévre – éppen itt az ideje, hiszen 2008 óta nem nagyon nyúltak hozzá.

A nagytesó, a még mindig kuriózumszámba menő ZX-10R még frissnek tekinthető, hiszen a tavalyi év nagy dobása volt a nagy Ninja. Igaz, a motoripar nem is olyan régi, dübörgő korszakában még a kétévenkénti modellfrissítés volt a sztenderd, de jelen körülmények között nem valószínű, hogy sokat reszelnek a Tízesen 2013-ra. A supersport bringán viszont annál inkább, hiszen igencsak időszerű lenne, hogy egy megújult hatszázast dobjanak piacra. Egyelőre azonban semmit se tudni biztosan, hiszen hivatalos források még nem erősítették meg a hírt.

Másrészt azért sem lenne meglepő, ha mindez igaznak bizonyulna, mert bár az európai motorpiac még mindig gyengélkedik, azért némi fény talán már látható az alagút végén, így a gyártóknak van némi motivációjuk az aktívabb modellfrissítésre. Jó példa erre a BMW és a Ducati, akik a gazdasági válságban is folyamatosan újítgatták a vasakat, és kifejezetten jó visszajelzéseket kaptak a vásárlóközönségüktől.

A japánok egyébként konzervatív álláspontot képviselnek ebben a témában, és a visszaesés időszakában inkább visszafogták a termelést és az új modellek bevezetéséhez kapcsolódó „hercehurcát”, de most már remélhetőleg elérkez(t)ünk ahhoz az időszakhoz, mikor az olyan vezető márkák, mint Kawasaki, a Yamaha, a Honda vagy a Suzuki végre felfedi esetlegesen várólistára tett terveit, és piacra dobja azokat a modelleket, amiket az elmúlt években talonban tartottak.


Felül az idei kivitel, itt pedig a francia Moto Revue által vizionált jövő évi Hatos Kawa

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

MPS AIRFORM

Trending