Csatlakozz hozzánk

Hírek

2013: a jetcar-ok éve Kunmadarason

Ismét láthatunk tízezer lóerős láng- és füstokádó szörnyetegeket Kunmadáron, a dragsport hazai fellegvárában. Hogy még milyen meglepetésekre és újításokra számíthatunk idén a Hungarian Drag Arénában, azt HaJó, a főszervező árulja el nekünk, persze csak részben

Közzétéve

ekkor

kunmadar 2013
RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

2012-ben 15 éves volt Kunmadár. Ebben a műfajban egyedülállóak vagyunk. Sokan kezdtek 15 évvel ezelőtt rendezvényszervezésbe, gyorsulási versenybe, de az tagadhatatlan, hogy az országhatáron, sőt a kontinensen túl csak Kunmadaras híre jutott el. Így került be a magyar dragbike élet Európa vérkeringésébe s most már nem csak Anglia, a skandinávok vagy Németország jut az emberek eszébe, ha dragversenyről van szó, hanem Magyarország és Kunmadaras is.

Válságos időkben jutottunk el idáig s közben nagyon sokan kitartottak, kitartottatok mellettünk. Mindig előre néztünk, terveztünk, megvalósítottunk s most is újabb 15 évbe kezdünk bele. Mégis, most egy kicsit vissza kell tekintenünk, hiszen óriási hírünk van, ami meghatározhatja a következő 15 évet, már csak azért is, mert köze van a hírnévnek és a tényeknek az eltelt 15 évhez. Folytonosság, állandóság és mégis a pozitív változás.

16 évesen mit is kívánhatunk magunknak? Egy jó évadot? Sok nézőt? Kiváló sportteljesítményeket? Élményekben gazdag futamokat? Olyan történéseket, melyek kapcsán eldobjuk a hajunkat és befonjuk a szemöldökünket? Fűcsomó legyek ha ez nem így lesz 2013-ban!

Május 1-jén és az augusztusi hosszú hétvégén is láthatunk 10.000 lóerő körüli jet car-okat Kunmadáron

Ugyanis 2013 a jetcar-ok éve lesz! Tízezer lóerős autókat hozunk a szezon elejére és a végére, úgy, hogy közben a második futamra drift OB-t, autós OB-t és természetesen motoros OB-t szervezünk. Nem lazsáltunk az előkészítés során, újra Superstreet Európa-Kupát láthattok augusztusban és egy kicsit megújulunk!

Lesznek koncertek, de a zeneiséget tekintve szélesebb palettán fogunk mozogni a versenyek alatt és a többnapos rendezvény alatt is. Olyan éjszakai show-ra készülünk a Show Extrém Hétvégén, amire még nem volt példa. Egy sztár DJ fokozza majd a hangulatot, s olyat habozunk mint állat! Te viszont ne habozz! Már most vésd be a naptáradba Kunmadár mindhárom időpontját, s tartsuk közösen életben a sportágat és a helyet, ahová minden évben eljövünk a csodáért!

A videóban ízelítőül egy korábbi csodát láthattok Kunmadárról, egy olyan jet show-t, amit soha nem fog elfelejteni az, aki ott volt. Eric Teboul (rakétamotorral) és Bobby Feeler (jet carral) álltak ki egymás ellen, egyszerre, először a Földön (2008). A világszenzáció világrekorddal végződött, mivel a francia dragbike rider 5,52 másodpercet a rajtot követően szakította át a képzeletbeli célszalagot 402 méternél, 394,7km/órás sebességgel! Az ellenfél Feeler autójának a végsebessége nem mellékesen 590km/h volt, 300 méteren. A videóban az akció 6:00-tól… – a szerk.

Újra Motul Kupa

A Motul, mint főszponzor volt 15 évvel ezelőtt az első, aki bizalmat szavazott a sportágnak és Kunmadárnak. Tulajdonosváltás, aztán eltávolodás, s most újra visszatalálás. Nem tudom, hogy Ti mit gondoltok, de bennem van egy egészséges izgalom és nosztalgia. Akkor, amikor megváltozott a Föld rezgése, amikor az anyagi értékek helyébe a szellemi értékek lépnek, meggyőződésem, hogy felerősödik az emberi kapcsolatok fontossága s az egyéni haszonszerzés eltörpül a közösségi, kölcsönösen előnyös együttműködések mellett. Jó újra azon a néven futni és újabb 15 évbe belekezdeni, ami a kezdetekkor jellemezte Kunmadárt, s az is jó, hogy közben világszínvonalú körülmények teremtődtek! Ne feledjétek: Kunmadár 2013-ban is Hazavár!

Szöveg: Hadnagy József (kunmadarasmotorsport.hu)

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

MPS AIRFORM

Trending