Csatlakozz hozzánk

Tesztek

Villám interjú Zolnai Zoltánnal

Szimcsák Attila beszélt pár szót a Safety Hungary vezetőjével, Zolnai Zoltánnal.

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

Szimcsák Attila beszélt pár szót a Safety Hungary vezetéstechnikai oktatásáról a képzés vezetőjével, Zolnai Zoltánnal.

A Safety-Hungary Motorkerékpár Vezetéstechnikai Oktatás-t remélem már nem kell bemutatnunk nektek. Elég sokszor és sok helyen szerepel nálunk a képzés, ami nem véletlen. Szeretnénk mi is nagy hangsúlyt fektetni a közelekedési kultúra javítására, a motorosok elméleti és gyakorlati tanulására, fejlődésére, egy szóval a biztonságos motoros közlekedés alapjainak megteremtésére.  A Safety-Hungary-ben nagyon jó partnerre találtunk ebben, hiszen segítenek, ahogy csak tudnak, leginkább a lehetőséggel, hogy bemutassuk az utat. Az utat, hogy hogyan válhat egy kezdőből profi, tudatos és képzett motoros.

Idén is sok cikk fog megjelenni az oktatásról, bemutatunk minden szintet, és természetesen az új képzéseket is. Sőt, hogy tényleg elhiggyétek, mennyire fontos és eredményes egy ilyen vezetéstechnikai tréning, egy női motoros palántán keresztül oktatásról-oktatásra megmutatjuk, hogyan válik valaki teljesen kezdő motorosból abszolút profivá. Valószínűleg ezt még ő sem hiszi el, de ezért is lesz nagyszerű látni a változást.

Most viszont Szimcsák Attila (alias Seeme) és Zolnai Zoltán rövid interjúját olvashatjátok. Attila neve sokaknak ismerős lehet Honda motorok értékesítése révén, most viszont többek közt külföldi motoros túrákat szervez és Forcefiled protektorokkal foglalkozik (www.protektorok.hu). Ennek köszönhetően is kerültek kapcsolatba. Zoli pedig a Safety-Hungary oktatója, de most már inkább vezetője. Vezénylésével tavaly közel 700 motorost képeztek ki a Honda által kifejlesztett elméleti és gyakorlati tananyag alapján. Zolival hamarosan én is fogok beszélgetni, jól kifaggatom a tavalyi évről és a idei tervekről egyaránt, de előbb jöjjön Seeme.


Zolnai Zoltán, a Safety-Hungary vezetője

Seeme: Zoli nagyon megy nektek a motorozás… Mindenki így fog tudni két keréken lavírozni a bóják között a képzés végére?

Z.Z.: A harmadik szint sikeres elvégzése után valószínűleg, de nem ez a lényeg! Azt szeretnénk elérni, hogy mindenki a saját tudásához képest fejlődjön. A képzés felépítése olyan, hogy mindenki képes megcsinálni az egymásra épülő szinteket.

Seeme: Csak Hondások jöhetnek?

Z.Z.: Természetesen nem, de nincs jelentősége, hogy ki milyen motorral érkezik, hiszen mindenki CBF500-al, CBF250-nel esetleg CG125-el végzi el a tréninget. A motorokat felkészítettük arra, hogy akár a földön is landoljanak, itt nálunk mindenki kipróbálhatja a határait, úgy ahogy a közúton nem tenné! Ez a jó az egészben!

Seeme: Lányok is jönnek hozzátok?

Z.Z.: Nem is kevés! Nekik általában nem olyan „nagy” az önbizalmuk, mint a fiúknak, ezért nagyobb alázattal végzik a feladatokat és rengeteget tudnak fejlődni az itt eltöltött két napban. Persze tőlünk is megkülönböztetett figyelmet kapnak! 🙂

 
Szabó Ákos, a stuntolás világából is ismerős lehet.
Na meg még más ezer helyről 🙂

Seeme: Igaz, hogy a Honda áll az egész képzés hátterében?

Z.Z.: Igen, a Honda Hungary áll a Safety-Hungary képzés tematikája és know-how-ja mögött, képviselve ezzel a HONDA filozófiáját, ami a biztonságról, minőségről, a folyamatos fejlesztésről, fejlődésről szól. A Honda szerte a világon üzemeltet ilyen tanpályákat, képez ki instruktorokat, hogy a motorosok képzésében elől járjon! Közös célunk ezzel a kezdeményezéssel a motoros balesetek számának drasztikus csökkentése!

Seeme: Jól értem, hogy ha valaki elvégzi ezt a gyakorlati tanfolyamot, akkor nem érheti baleset?

Z.Z.: Ezt azért nem mondtam, de aki a két napos képzést sikeresen elvégzi, az olyan rutint szerez a motorvezetésben, hogy nem kell tartania többet attól, hogy ügyetlen vagy képzetlen vezető lenne. A nálunk végzett tanulók sokszor mondják a vezetéstechnikai képzés után, hogy egyszerűen máshogy – biztonságosabban – közlekednek a gépükkel, máshogy érzik magukat motorozás közben!

Seeme: Látom a Forcefield lógót rajtatok, elégedettek vagytok a termékekkel?

Z.Z.: Nagyon is, sokat töprengtünk, miben oktassunk a téli időben – ugyanis +3 fokig mi várjuk az elszánt, tanulni vágyó motorosokat télen is – és végül a FORCEFIELD thermo ruházatára esett a választás. Minőségi termékek, ami nagyon fontos nekünk, mert nap, mint nap, reggeltől estig hordjuk a ruházatot. Fontos, hogy kényelmes legyen, és megfelelő védelmet nyújtson! Egyébként megnézve a FORCEFIELD termékeket, ugyanazt a filozófiát látjuk, mint amit mi magunk is vallunk! Kompromisszumok nélküli minőségről, maximális védelemről, és a kényelemről árulkodnak!


Az oktatás végével, mindenki így fogja kerülni a bójákat.

Seeme: Hány szint van nálatok és kik vehetnek részt a képzésen?

Z.Z.: Jelenleg négy szinten oktatunk motorosokat: egy bevezető, és három további, egymásra épülő szint. A bevezető szintre bárki jelentkezhet, aki elmúlt 14 éves. A további szinteknél már kérjük minimum az A1-es jogsi meglétét.

Jövőre tervezzük bővíteni tréningeink választékát. Lesz egy túra tréning, ami azoknak a motorosoknak fog szólni, akik szeretnek sokat motorozni, és esetleg szervezett túrákon is részt vennének. Itt az általános közlekedési helyzetek kezelési módját, és a csoportos motorozás alapszabályait sajátíthatják el. Ezzel is próbálunk egy kicsit előre gondolkodni, szerintünk a jövő motorosa nem magányosan száguldozik majd a városban, hanem szervezetten csoportban indul útra, hogy felderítse az ország vagy a világ útjait! Ha valaki túl van minden elérhető szinten, az előtt minden motoros megemelheti a kalapját! Egyébként ez a hely még kiadó! 🙂


A gyakorlat elengedhetetlen része az elmélet.

Seeme: Mennyibe kerül és hol zajlik az oktatás?

Z.Z.: 35.000,- Forint a két napos „motorozás” ára, ami szerintem mindenképpen baráti! A helyszín, ahol az oktatás zajlik a X. kerületben a Kozma utca 3. alatt, a SiLverKart gokart pálya létesítményében található!

Seeme: Végezetül szeretném megköszönni Nektek, hogy vagytok, mert a saját bőrömön tapasztaltam hogy a munkátok életeket menthet! Mindenkinek ajánlani fogom ezt a helyet a jövőben!

Z.Z.: Örülök, hogy ezt mondod, mert a kollégáim – Ákos és Matyi – és jómagam is ezért dolgozunk, hogy egy új közlekedési kultúrát teremtsünk. Az hogy, eközben még motorozhatunk is, ez a hab a tortán! 🙂

Comments

comments

Trending