Csatlakozz hozzánk

Blog

2012 – menet közben az új modellek

Yamaha, Honda, Suzuki, Kawasaki, Ducati, H-D – gyári videókon az újdonságok

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG

Így október hajnalán lassan mi is a 2012-es újdonságok felé fordítjuk figyelmünket, hiszen a motorgyártók már gőzerővel készülnek a nagy őszi motorkiállításokra, és a jövő évi vasak nagy része már készen áll a bemutatóra. Ezek közül akad olyan, amiről már szinte mindent tudunk, mert a gyártó már a hivatalos leleplezés előtt elárulta a technikai adatokat – illetve olyan is van, amiről azt sem tudjuk, hogy fog kinézni – csak annyit, hogy lesz. Utóbbi alatt például a Kawasaki új autópálya-gyilkos túrasport szörnyetegét, a korábban már nálunk is megszellőztetett ZX-14R-t értjük, amit még nem is láttunk teljes egészében, de a zöldek – érdeklődésünk fenntartása érdekében – futószalagon gyártják – a jó értelemben – semmitmondó “teaser” videókat. Viszont készültek már elég “használható” filmecskék is, legutóbb – a fotókon nemrég már bemutatott – Ducati Streetfigter 848-ról.

A csupasz bringa mellett már az új superbike fegyverükről, az 1199 Panigaléről is készítettek egy sejtelmesebb filmet a bolognaiak. A huszadik születésnapját ünneplő Honda Fireblade-ről immáron nem csak “illegál” videót láthatunk, hanem hivatalosat is, akárcsak a többek között kipörgésgátlóval “update-telt” R1-es Yamaháról. A “Erigy” legfőképp a hét fokozatban állítható TC-vel igyekszik felvenni a versenyt a Kawával és a BMW-vel, a külsejét tekintve pedig – forma-frissítés helyett – az 50 éves GP-replika fényezés ad okot egy elismerő bólintásra. Alig várjuk, hogy a nagy európai seregszemléken élőben is megpillanthassuk a ‘tizenkettes vasakat, addig viszont – egyelőre – az alábbi videókkal csillapíthatjuk étvágyunkat.

Yamaha YZF-R1 2012

Bár kerek az évforduló, jövőre lesz 20 éves a könnyűsúlyú sportmotorok ösvényét kitaposó CBR-RR sorozat, mégis úgy tűnik, hogy a Honda nem készült tűzijátékkal. Elmarad a sokak által várt V4-es “utcai GP-gép”, akárcsak 2004-ben az öthengeres-ötlet. Ennek ellenére persze biztosan jobb lesz a ‘blade, mint a mostani (egyébként sem rossz) “Ezererer”, de a technikai információk alapján nem készül világuralomra törni – vagy ki tudja. A 2012-es CBR1000-es 178 lóerős lesz, 112Nm-es nyomatékkal, az előzőnél fejlettebb futóművel és könnyebb felnikkel – meg még egy pár kisebb újítással, de a TC kifejezés például nem szerepel a sajtóanyagban… Azért drukkolunk neki, mert mi sem volna szebb szülinapi ajándéknak, mint egy jubileumi kategóriagyőzelem.

Honda CBR1000RR Fireblade 2012

Időközben megtudtunk még ezt-azt a Ducati felhasználóbarátabb, kisebbik utcai harcosáról, például az egyik legfontosabb “adatpárost”, a Streetfighter 848 súlyát és az erejét: 170 kilóhoz 132 lóerő társul – utóbbi nyolccal kevesebb, mint amennyit a 848-as superbike-ban számolhatunk, de bizonyára ennyi is elég lesz a boldogsághoz. A kezdőbb riderek (és a profibb pályázók) biztonságát ABS és nyolc fokozatban állítható kipörgésgátló (DTC) vigyázza majd.

Ducati Streetfighter 848 2012

Nem csak ráncfelvarrott modellekkel támad a Harley-Davidson a következő modellévben, hanem egy teljesen új konstrukciót is bemutattak. A középkategóriás Dyna típus dobozokkal és szélvédővel felszerelt Switchback modellét – az alábbi gyári videó szerint – fél perc alatt lehet városi használatra alkalmassá tenni (a túrafelszereléstől megszabadítani). Minderről már személyesen is volt szerencsénk meggyőződni, sőt, ez alkalommal a valóság rózsásabb képet mutatott, mint a reklám, hiszen mi 20 másodpercet mértünk 🙂 Hamarosan bővebben is bemutatjuk a 2012-es H-D-kat, addig is itt egy kis ízelítő.

Harley-Davidson Dyna Switchback 2012

Aztán akad itt olyan 2012-es újdonság is, amiről nem csak fantáziálunk, hogy milyen lehet vele veretni a gyári paraméterek alapján, hanem minderről meg is győződtünk: az L2-es Suzuki V-Stromot már volt szerencsénk kipróbálni, és bár nem úgy mentünk érte a kereskedésbe, ahogy mondjuk egy GSX-R-ért szoktunk, viszont annál jobban húztuk a szánkat, amikor vissza kellett vinni. Sajnos nem tudtunk róla videós tesztet forgatni, de kárpótoljon minket ez az ízléses gyári filmecske.

Suzuki DL650 V-Strom 2012

Végül itt a Kawa ZX-14, ami nem hagy nyugodni minket – ez is a zöldek célja ezzel a nagy rakás teaserrel, amit mostanában készítenek róla. Előre szólunk, hogy az alábbi is csak egy “hangulatcsináló” videó, nyoma sincs rajta a Tizennégyesnek, csupán a ZX-14R megjelenése (vagy vezetése) okozta kavargó érzelmeket kívánja prezentálni. Legalábbis remélik a hajógyáriak, hasonló hangulatkeltő hatása lesz majd a megabrutál Zöld Szörnynek, amely újabb presztízscsatára vállalkozik majd a Vadászsólyommal…

Kawasaki ZX-14R 2012

MPS RAM MOUNT

Comments

comments

Trending