Csatlakozz hozzánk

Hírek

2012-ben újra ezresek a MotoGP-ben

A Dorna elnöke, Carmelo Ezpeleta elárulta, hogy most már biztos: 2012-ben újra ezresekkel versenyeznek a GP-ben

Közzétéve

ekkor

Sportster
MAI Kótyavetye

A Dorna elnöke, Carmelo Ezpeleta elárulta, hogy most már biztos: 2012-ben újra ezresekkel versenyeznek a GP-ben

Valenciában el lett döntve, hogy 2012-től ezer köbcentisek és maximum négy hengeresek lehetnek a MotoGP versenymotorjai. Azonban rengeteg olyan kérdés van, ami még megválaszolásra vár. Ilyen például az is, hogy hány erőforrást használhatnak majd a versenyzők egy szezonban, milyen elektornikát kaphatnak a motorok, mekkora lehet a blokkok maximális teljesítménye…stb.” mondta Ezpeleta úr.

A Dorna elnöke ezen felül azt is elárulta, hogy biztosan nem fognak széria erőforrásokon alapuló blokkokat használni, tehát elvileg maradnak majd a „prototípus elvnél”. Ha minden igaz, akkor a további szabályokat illetően december 11. után tudhatunk majd meg többet, ugyanis 11-én az FIM központjában, Geneva-ban, lesz egy találkozó, ahol ott lesz természetesen ugye maga az FIM, a Dorna, az IRTA és a gyártók szövetsége, vagyis az MSMA is. A találkozó célja az, hogy még a következő szezon kezdete előtt sikerüljön dűlőre jutni a 2012-es regulákat illetően.

Talán nehéz lenne eldönteni, hogy mely megoldások lennének a legkézenfekvőbbek, illetve egyben a legjobbak is, mindenesetre így látatlanban talán az lenne a legoptimálisabb, ha valóban a költségek csökkentését tűznék ki elsődleges célul, valamint, hogy a privát csapatok is közel olyan technikához juthassanak, mint a gyári alakulatok. Ami a futamokat illeti, valóban jó lenne kicsit izgalmasabb versenyeket látni, illetve úgy izgulni egy-egy viadal előtt, hogy nincsenek úgymond előre leosztva a lapok. Hiszen ha belegondolunk, akkor a 2009-es szezon futamai előtt nem az volt a kérdés, hogy kik végeznek az első négy helyen, hanem, hogy Rossi, Pedrosa, Stoner és Lorenzo milyen sorrendben ér majd célba, és, hogy melyiküké lesz a győzelem. Kíváncsian várjuk a részleteket.

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

MPS AIRFORM

Trending