Connect with us
Suzuki

Hírek

2011: ennyit még nem estek…

Rekord: közel kilencszáz bukás volt a MotoGP kategóriáiban idén

Published

on

ULTRABOLT
RST AIRBAG

Forrás: MotoGPhírek.hu

Nem kevesebb, mint 894-szer buktak a három géposztályban a versenyzők az idei szezonban, ami több, mint az eddigi legmagasabb, 2008-ban produkált szám. Személy szerint Karel Abraham zakózott a legtöbbször.

A twowheelsblog.com és az AS.com statisztikai jelentése alapján (szabadedzést, időmérőt és versenyt együttvéve) a Cardion AB Motoracing versenyzője, Karel Abraham vitte a prímet, a cseh fiú 22 alkalommal fogott talajt. Mögötte 20 bukással már Moto2-es pilóta díszeleg, Axel Pons húszszor ütközött, míg a harmadik, amolyan Arany Málna-díjat Niklas Ajo (125 kcm) teheti fel a polcára: 16-szor szállt le idő előtt Apriliájáról.

Természetesen a legzsúfoltabb és legkiegyenlítettebb mezőny, vagyis a Moto2-esek hozták az esések közel felét (47%), ez összesen 421 eseményt jelentett, ezzel szemben a sok sérülés miatt olykor megcsappant létszámú MotoGP-ben csak 157 esést láthattunk. A két kategória közé ékelődött be a legkisebb géposztály, ugyanis a 125-ösöknél 298-ra rúg ez a szám.

Azt is kiszámolták, hogy az esős és hideg Holland Nagydíj törte a legtöbb borsot a szerelők orra alá, itt tanyáztak el ugyanis a legtöbbször (78) a pilóták, míg Jerezben és Sepangban egyaránt 71-szer. Ezen statisztika másik felén az Olasz Nagydíj áll, Mugellóban mindössze 25-ször estek (MotoGP-s pilóta nem volt köztük!).


Karel Abraham itt éppen Aragóniában tart sajnálatos bemutatót

A legveszélyesebb pontnak az estorili pálya 1-es kanyarja bizonyult, 22-szer jártak pórul itt a versenyzők, másodikként a sepangi ring szintén első fordítója (17) emelkedik ki, majd a montmelói 5-ös kanyar (16) következik.

A bukások és ütközések következtében számos sérülés keletkezett, törések, zúzódások, izom- és szalagszakadások. És van egy olyan szám, ami több mint holmi statisztikai adat. A Marco Simoncelli halálához vezető baleset az október 23-i Maláj Nagydíjon örökre az emlékezetünkben marad.


Ez pedig a valenciai tömegbukás a rajt után: Rossi, Hayden, Bautista és de Puniet bánta

Sportster

Facebook

INSTAGRAM

MPS AIRFORM
caballero

Trending