Csatlakozz hozzánk
HYPERSPORT

Hírek

200 ember életét mentették meg motorosok

Vérben gazdagon fejeződött be a Motoros Family és a Ments Életet Alapítvány közös szervezésében megvalósuló központi véradó nap

Közzétéve

ekkor

motoros family veradas 2014 aug.
MPS RAM MOUNT
ALPINESTARS OFF ROAD

A motoros megmozdulás a véradás fontosságára hívta fel a figyelmet. Az újraélesztő tanfolyammal egybekötött véradást a múlt hétvégén tartották a Millenáris Parkban. Az Országos Vérellátó Szolgálat speciálisan felszerelt véradó buszán egymást váltották az önkéntesek, megelőzve az esetleges vérhiányt. A 70 segítőkész donor – akár – 210 embernek is segíthet, hiszen 1 véradó három másik ember életét mentheti meg.

Sztárok adták a vérüket

A Motoros Family tavasz óta minden hónapban egy kiemelt társadalmi ügy mellé állva próbál segíteni. A mozgalom tagjai részt vettek már faültetésen, felújítottak óvodai játszóteret, ingyenes vezetés-technikai napot szerveztek és hagyományteremtésként egész augusztusban a véradás fontossága mellett agitálnak mindenkit. A motoros közösség és a civil társadalom megmozdulása mellett olyan ismert személyek is jelen voltak a segítőszándékú kezdeményezésen, mint Szabó Zsófi, Gazdag Tibor, Kökény Attila, Bebe, Berki Krisztián és a mozgalom elindítója, Kárász Róbert.

Magyarországon kevés a véradó: a hazai rendszeres véradók száma súlyosan alacsony. A 4 millió lehetséges donorból mindösszesen 250.000-en adnak csak rendszeresen vért. A nyári hónapok sokszor kritikusak, hiszen ilyenkor kevesebb önkéntes jelentkezik, ugyanakkor az egészségügyben több vérre lenne szükség.

MPS ALPINESTARS 2017
MPS AUTOMAG

Comments

comments

Hirdetés
Astone

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

ALPINESTARS OFF ROAD
MPS RAM MOUNT

Trending