Connect with us

Hírek

200 ember életét mentették meg motorosok

Vérben gazdagon fejeződött be a Motoros Family és a Ments Életet Alapítvány közös szervezésében megvalósuló központi véradó nap

Published

on

motoros family veradas 2014 aug.
ULTRABOLT
RST AIRBAG

A motoros megmozdulás a véradás fontosságára hívta fel a figyelmet. Az újraélesztő tanfolyammal egybekötött véradást a múlt hétvégén tartották a Millenáris Parkban. Az Országos Vérellátó Szolgálat speciálisan felszerelt véradó buszán egymást váltották az önkéntesek, megelőzve az esetleges vérhiányt. A 70 segítőkész donor – akár – 210 embernek is segíthet, hiszen 1 véradó három másik ember életét mentheti meg.

Sztárok adták a vérüket

A Motoros Family tavasz óta minden hónapban egy kiemelt társadalmi ügy mellé állva próbál segíteni. A mozgalom tagjai részt vettek már faültetésen, felújítottak óvodai játszóteret, ingyenes vezetés-technikai napot szerveztek és hagyományteremtésként egész augusztusban a véradás fontossága mellett agitálnak mindenkit. A motoros közösség és a civil társadalom megmozdulása mellett olyan ismert személyek is jelen voltak a segítőszándékú kezdeményezésen, mint Szabó Zsófi, Gazdag Tibor, Kökény Attila, Bebe, Berki Krisztián és a mozgalom elindítója, Kárász Róbert.

Magyarországon kevés a véradó: a hazai rendszeres véradók száma súlyosan alacsony. A 4 millió lehetséges donorból mindösszesen 250.000-en adnak csak rendszeresen vért. A nyári hónapok sokszor kritikusak, hiszen ilyenkor kevesebb önkéntes jelentkezik, ugyanakkor az egészségügyben több vérre lenne szükség.

Sportster

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Trending