Connect with us
Suzuki

Hírek

15 milliós álom: Ducati 1199 Superleggera

Íme a csúcsok csúcsa, a limitált kiadású 1199 Superleggera: az exkluzív anyagok és alkatrészek felhasználásnak köszönhetően 200 lóerős és – szárazon – csupán 155 kilós lett…

Published

on

ducati 1199 superleggera
ULTRABOLT
RST AIRBAG

Amint látható, a Superleggera megkapta a Desmosedici GP-stílusú fényezését, de a lényeg az idomtakaró alatt rejlik. Az új Ducati komoly fogyókúrán esett át, és a gyártó adatai szerint sikerült elérni a 155 kilogrammos száraz tömeget, melyhez 200 lóerő feletti teljesítményt ígérnek. A valóságban ez azt jelenti, hogy a legrosszabb esetben is 180 alatti menetsúlyú 200 lóerős motort kaphat a vásárló, ami igazán izgalmasan hangzik.

Az alacsony tömeget a gyártó könnyűfémekkel és karbon alkatrészek sokaságával érte el. Marchesini magnézium felniket és titán kipufogórendszert kapott, sőt ugyanezen anyagot használták a motoralkatrészekhez is. Tudjuk, hogy ez váznélküli konstrukció, azonban tartalmaz két segédvázat, melyből az első magnéziumból, a hátsó pedig az idomokhoz hasonlóan karbonból készült.


A felfüggesztést az Öhlins biztosította, mely alkatrészeinél szintén a súlycsökkentésre fektettek hangsúlyt, így minél több alumíniumot próbáltak felhasználni (FL916 elöl, hátul pedig TTX36). A hátsó lengőkaron WSBK specifikus lánc fut végig, mely áttételezésével könnyen túlléphető lesz a 300km/h. A megállásról természetesen Brembók gondoskodnak (Monobloc M50, MCS19-21 főfékhengerrel).


Az erőforrás belsejében az anyagválasztáson túl is történtek újítások, rengeteg alkatrész és elektronikai csomag került át a versenyzésből: új egykerekezés-gátló, kipörgésgátló, motorfék szabályozó, adatrögzítő rendszer (DWC, DTC, EBC, DDA+, DTS). Mindezek figyelembe veszik az áttételezést, a gumik méretét és a dőlésszöget is.


A Ducati versenykiszerelést is biztosít a motorhoz, mely Akrapovič kipufogókból, visszapillantó tükrök felfogatását elrejtő takarókból, versenyplexiből és motoremelőkből áll. Mindezek átszerelésével, a rendszámtábla tartó és az oldalsztender levételével a tömeg további 2 és fél kilogrammal csökkenthető. A technológiát természetesen meg is kell fizetni, hiszen az 500 darabra tervezett széria 1199-esei 65 ezer dolláros áron találhatnak gazdákra.


– még több (részlet)kép a jobb oldalon található Képgalériában

Sportster

Facebook

INSTAGRAM

MPS AIRFORM
caballero

Trending