Connect with us
Suzuki

Blog

12 óra motorozás a jövőért

Vasárnap jótékonysági motorverseny Kakucson – Drapál emléktábla avatással

Published

on

ULTRABOLT
RST AIRBAG

“Laczkó Máté, Gyenis Áron és Gyenis Gábor a KakucsRingen fél napon keresztül húzzák a gázt, ellenfelük az idő. Ahogy a hét éves Kolcsár Zsoltika is az idő ellen küzd, csak Ő nem a versenypályán” – a három kissrác 12 órán keresztül köröz majd, hogy segítsenek súlyos beteg társukon.

Megható kezdeményezés valósul meg augusztus elsején a KakucsRingen: TesztMotor Kupánk állandó résztvevője, a nyolc éves Laczkó Máté valahogy mindenképp szeretett volna segíteni Zsoltikán, az őssejt beültetése váró lajosmizsei kisfiún. Édesapjával közösen egy jótékonysági motorozás mellett döntöttek.

Szóltak Máté két motorversenyző barátjának, a Gyenis tesóknak, Gábornak és Áronnak, így ők hárman fognak felváltva körözni Zsoltikáért, Honda NSR50-nel és Yamaha YZF-R125-tel. Reggel nyolc órától este nyolcig lesz valamelyikük a pályán, de Te is kiveheted a részed a felajánlásból, ugyanis 1000Ft ellenében egy menet erejéig (20perc) felmehetsz a Ringre. Ezen kívül 1000Ft lesz a belépő is a jótékonysági rendezvényre, amelyen különböző programok szórakoztatják a nagylelkű kilátogatókat ezen a fél napon keresztül.

Délben ebéddel várják a látogatókat, majd egy órával később Szőllősi Pepe streetfigter (vagy inkább betyár) show-jában gyönyörködhetünk. Napközben a motoros találkozókról ismerős ügyességi versenyek is szórakoztatják a motorosokat és LCD televíziókon keresztül a Forma-1-es Magyar Nagydíj is nyomon követhető, nehogy emiatt kelljen otthon maradnod. Mint említettük, a jótékonysági rendezvényre egy ezres a belépő – a befolyt összeget természetesen teljes mértékben Zsoltika megsegítésére fordítják. Hogyha esetleg ezen a vasárnapi napon Kakucs felé motoroztok, ha tehetitek, segítsetek ezen a beteg kisfiún, pusztán a jelenlétetekkel. Ha pedig van kedvetek, még egy belépő áráért Ti is részesei lehettek a jótékonysági motorozásnak. Az egy kilométer hosszú KakucsRinget közvetlenül az M5-ös autópálya mellett találjátok: Budapest felől az inárcsi, míg Kecskemét felől az újhartyáni lehajtón tudtok lejönni. Egy kisfiúért, akinek a szülei nem azon gondolkodnak, hogy miből vegyenek gumit, hengert, láncot a gyerek versenygépére, hanem hogy miből teremtsék elő az esélyét annak, hogy gyermekük ugyanolyan vidám lehessen, akár a többi kissrác.


Kattints a plakátra a nagyításhoz! A képen a jóakaratú kezdeményezés kitalálója, a 8 éves Laczkó Máté látható
Vasárnap Drapál Jánosra is emlékezünk

Drapál János 1948 – 1985

Sajnos lassan már negyed évszázada, 25 éve annak, hogy legendás motorversenyzőnk, minden idők egyik legnagyobb magyar sportembere, Drapál János nincs közöttünk. 1985. augusztus 11-én Pöstyénben szenvedett – máig tisztázatlan körülmények között – tragikus balesetet 250 köbcentiméteres Yamahájával. Nemrégiben Drapál fantasztikus első világbajnoki futamgyőzelméről emlékeztünk meg, most azonban szomorú évforduló következik. Kétségtelenül a világ akkori legjobb versenyzői között volt és hihetetlen eredményeket ért el sokszor megfelelő támogatás nélkül, óriási hátrányból, szinte a semmiből. Drapál János tiszteletére számtalanszor játszották a magyar Himnuszt különböző versenyeken, köztük négy világbajnoki dobogón – a magyar bajnokságot pedig 17! alkalommal nyerte meg! Halálának évében, 1985-ben már éppen szerette volna befejezni aktív sportolói pályafutását. Drapál Jánosról 2008. augusztus elsején utcát neveztek el egykori lakhelyén, Pilisszentivánon, valamint a halála után elkészült Hungaroringen is emléktábla őrzi legendás alakját. Most pedig – szintén augusztus elsején – Kakucson, a versenypályán is felavatnak egy Drapál-táblát a 12 órás jótékony motorozás keretein belül – emlékezve a magyar motorsport kiemelkedő alakjára, aki már 25 éve az égi versenypályákon motorozik a többi fantasztikus eltávozott magyar egyéniséggel. Drapál nagyságát mutatja, hogy a fiatalok még ma is példaképként tekintenek rá, pedig össze sem hasonlíthatóak azok a feltételek és az a közeg a mostanival, amelyben “Jancsi” versenyzett. Ha ezek a kissrácok olyan megalkuvást nem tűrő mentalitásban dolgoznak majd, mint Drapál, akkor fényes jövő állhat előttük is. Vasárnap a KakucsRingen viszont a fényes múltra emlékezünk, amikor várhatóan a délutáni órákban felavatják a Drapál emléktáblát. Jöjjön mindenki, aki tiszeteletét tenné a magyar motorsport mérföldköve előtt, vagy aki a súlyos beteg Kolcsár Zsoltikán szeretne segíteni, mert mindeközben Laczkó Máté, Gyenis Gábor és Gyenis Áron őérte köröznek majd, fél napon keresztül – hasonló példát mutatva emberségből, mint ahogy Drapál tette azt pályája alatt.

Sportster

Facebook

INSTAGRAM

MPS AIRFORM
caballero

Trending