Csatlakozz hozzánk

Blog

12 óra motorozás a jövőért

Vasárnap jótékonysági motorverseny Kakucson – Drapál emléktábla avatással

Közzétéve

ekkor

MPS ALPINESTARS 2017
MPS AUTOMAG

“Laczkó Máté, Gyenis Áron és Gyenis Gábor a KakucsRingen fél napon keresztül húzzák a gázt, ellenfelük az idő. Ahogy a hét éves Kolcsár Zsoltika is az idő ellen küzd, csak Ő nem a versenypályán” – a három kissrác 12 órán keresztül köröz majd, hogy segítsenek súlyos beteg társukon.

Megható kezdeményezés valósul meg augusztus elsején a KakucsRingen: TesztMotor Kupánk állandó résztvevője, a nyolc éves Laczkó Máté valahogy mindenképp szeretett volna segíteni Zsoltikán, az őssejt beültetése váró lajosmizsei kisfiún. Édesapjával közösen egy jótékonysági motorozás mellett döntöttek.

Szóltak Máté két motorversenyző barátjának, a Gyenis tesóknak, Gábornak és Áronnak, így ők hárman fognak felváltva körözni Zsoltikáért, Honda NSR50-nel és Yamaha YZF-R125-tel. Reggel nyolc órától este nyolcig lesz valamelyikük a pályán, de Te is kiveheted a részed a felajánlásból, ugyanis 1000Ft ellenében egy menet erejéig (20perc) felmehetsz a Ringre. Ezen kívül 1000Ft lesz a belépő is a jótékonysági rendezvényre, amelyen különböző programok szórakoztatják a nagylelkű kilátogatókat ezen a fél napon keresztül.

Délben ebéddel várják a látogatókat, majd egy órával később Szőllősi Pepe streetfigter (vagy inkább betyár) show-jában gyönyörködhetünk. Napközben a motoros találkozókról ismerős ügyességi versenyek is szórakoztatják a motorosokat és LCD televíziókon keresztül a Forma-1-es Magyar Nagydíj is nyomon követhető, nehogy emiatt kelljen otthon maradnod. Mint említettük, a jótékonysági rendezvényre egy ezres a belépő – a befolyt összeget természetesen teljes mértékben Zsoltika megsegítésére fordítják. Hogyha esetleg ezen a vasárnapi napon Kakucs felé motoroztok, ha tehetitek, segítsetek ezen a beteg kisfiún, pusztán a jelenlétetekkel. Ha pedig van kedvetek, még egy belépő áráért Ti is részesei lehettek a jótékonysági motorozásnak. Az egy kilométer hosszú KakucsRinget közvetlenül az M5-ös autópálya mellett találjátok: Budapest felől az inárcsi, míg Kecskemét felől az újhartyáni lehajtón tudtok lejönni. Egy kisfiúért, akinek a szülei nem azon gondolkodnak, hogy miből vegyenek gumit, hengert, láncot a gyerek versenygépére, hanem hogy miből teremtsék elő az esélyét annak, hogy gyermekük ugyanolyan vidám lehessen, akár a többi kissrác.


Kattints a plakátra a nagyításhoz! A képen a jóakaratú kezdeményezés kitalálója, a 8 éves Laczkó Máté látható
Vasárnap Drapál Jánosra is emlékezünk

Drapál János 1948 – 1985

Sajnos lassan már negyed évszázada, 25 éve annak, hogy legendás motorversenyzőnk, minden idők egyik legnagyobb magyar sportembere, Drapál János nincs közöttünk. 1985. augusztus 11-én Pöstyénben szenvedett – máig tisztázatlan körülmények között – tragikus balesetet 250 köbcentiméteres Yamahájával. Nemrégiben Drapál fantasztikus első világbajnoki futamgyőzelméről emlékeztünk meg, most azonban szomorú évforduló következik. Kétségtelenül a világ akkori legjobb versenyzői között volt és hihetetlen eredményeket ért el sokszor megfelelő támogatás nélkül, óriási hátrányból, szinte a semmiből. Drapál János tiszteletére számtalanszor játszották a magyar Himnuszt különböző versenyeken, köztük négy világbajnoki dobogón – a magyar bajnokságot pedig 17! alkalommal nyerte meg! Halálának évében, 1985-ben már éppen szerette volna befejezni aktív sportolói pályafutását. Drapál Jánosról 2008. augusztus elsején utcát neveztek el egykori lakhelyén, Pilisszentivánon, valamint a halála után elkészült Hungaroringen is emléktábla őrzi legendás alakját. Most pedig – szintén augusztus elsején – Kakucson, a versenypályán is felavatnak egy Drapál-táblát a 12 órás jótékony motorozás keretein belül – emlékezve a magyar motorsport kiemelkedő alakjára, aki már 25 éve az égi versenypályákon motorozik a többi fantasztikus eltávozott magyar egyéniséggel. Drapál nagyságát mutatja, hogy a fiatalok még ma is példaképként tekintenek rá, pedig össze sem hasonlíthatóak azok a feltételek és az a közeg a mostanival, amelyben “Jancsi” versenyzett. Ha ezek a kissrácok olyan megalkuvást nem tűrő mentalitásban dolgoznak majd, mint Drapál, akkor fényes jövő állhat előttük is. Vasárnap a KakucsRingen viszont a fényes múltra emlékezünk, amikor várhatóan a délutáni órákban felavatják a Drapál emléktáblát. Jöjjön mindenki, aki tiszeteletét tenné a magyar motorsport mérföldköve előtt, vagy aki a súlyos beteg Kolcsár Zsoltikán szeretne segíteni, mert mindeközben Laczkó Máté, Gyenis Gábor és Gyenis Áron őérte köröznek majd, fél napon keresztül – hasonló példát mutatva emberségből, mint ahogy Drapál tette azt pályája alatt.

ALPINESTARS OFF ROAD
MPS ALPINESTARS 2017

Comments

comments

Hirdetés
Astone

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

ALPINESTARS OFF ROAD

Trending