Csatlakozz hozzánk

Hírek

110 éves a Triumph: 3 új modellel ünnepelnek

Tiger Explorer, Speed Triple R és Steve McQueen Edition érkezik 2012-re

Közzétéve

ekkor

Sportster
MAI Kótyavetye

A Triumph jubilál jövőre, fennállásának 110. évfordulóját ünnepli – az angol márka ez alkalomból három új modellel kedveskedik szimpatizánsainak.

A sorhármas nyolcszázas túraendúró, divatosabban mondva kalandmotor, a Tiger 800-as sikerén felbuzdulva a Triumph készített egy nagyobb, 1200-as kivitelt is, amely a Tiger Explorer nevet kapta. Bár az új “Felfedező” blokkja is soros háromhengeres konstrukció, ennek ellenére nem a kis Tigrisekre építkezik, hanem egy teljesen új modell.

Az angolok szerint az új Explorer kategóriájában (nagy kalandmotorok) az élen jár a felhasznált technológiát illetően. Tény, hogy ebben a modellben mutatkozik be a Triumph új, “zsinór nélküli”, ride-by-wire gázvezérlő rendszere, valamint a kikapcsolható ABS (tehát terepezésre is alkalmas lehet), a kipörgésgátló és a tempomat is a csomag része lesz. Az új vas terepes képességeit erősíthetik az erre a célra alkalmas méretű felnik (elöl 19, hátul 17 collos), az erős acélváz és alu kerekek. Apropó kerekek: zavartalanul gyönyörködhetünk a hátsó felniben, ugyanis – a márka tradícióinak megfelelően – félkarú hátsó futóművel készül a Tiger Explorer! Ahogy az ebben az osztályban elvárható, rengeteg kiegészítő segíthet majd személyre szabni a tulajnak a gépet. Az alacsonyabb-magasabb nyergektől kezdve a mindenféle táskákon át egy sor elektronikus (és fűthető) kényelmi berendezés szolgálhatja majd a felfedezőkörúton lévő motorost.


Tiger Explorer: 1200-es sorhármas blokk, sebességtartó automatikával, kipörgésgátlóval és kikapcsolható ABS-szel…


…no és látványos félkarú hátsó futóművel és kardánhajtással! Vajon lesz belőle fűzött felnis, még terepesebb (XC?) verzió is?

2012-re érkezik az angol keménylegény, a tavaly Kölnben bemutatott Speed Triple (még) sportosabb változata, az R is. A nagy Tripla futóműve a svéd futómű specialistával, az Öhlins-szel szoros együttműködésben készült: elöl a legújabb fejlesztésű, 43 milliméteres belsőcső-átmérőjű NIX30 típusú villa figyel, míg hátra a nagy presztízsű TTX36-os rugóstag került. A rugózatlan tömeg minimalizálása érdekében könnyű (és szépséges) ötágú kovácsolt PVM gyártmányú felniken gördül a Triple R (amik több, mint 1,7 kilóval könnyebbek az alapváltozat kerekeinél). A “Racingos” Speed Triple felsőkategóriás, négydugattyús, radiális monoblock satukkal lassít, amiket az olasz Brembo szállít. Az opciós listán megtalálható lesz a fékrendszerhez a kikapcsolható ABS. Az angol gyártó számításai szerint egyébként a “komolyabb” kerekek és fékek együttesen 5 százalékkal nagyobb fékező teljesítményt nyújtanak az R-nek, mint amivel a “mezei” Speed Triple rendelkezik.


Speed Triple R: sportosabb futómű, felni, fékek – és megjelenés
Triumph Steve McQueen Edition

A Triumph egy limitált kiadású modellel állít emléket az egykori hollywoodi színész-ikonnak, Steve McQueen-nek. Az angol márka iránti rajongásáról ismert McQueen olyan kiváló produkciókban szerepelt, mint A hét mesterlövész, A Thomas Crown-ügy, A szökés vagy a Pokoli torony. A McQueen-féle motor egy klasszikus Bonneville T100-asra épül, és mindössze 1100 darab készül belőle a világon. A különlegesség megjelenését az a Triumph Trophy TR6-os inspirálta, amin McQuenn A nagy szökés c. film (1976) egyik híres jelenetében hajt. A sorszámozott modell tankjának két oldalán szerepel a színész aláírása, plusz többek között több fekete alkatrész varázsolja kuriózummá: egyebek mellett a felnik, tükrök, sárvédőkonzol, rugóstagok és a fényszóró háza is fekete fényezést kapott. Steve McQueen egyébként 1980-ban, 50 éves korában hunyt el.


További részleteket a 2012-es modellekről a milánói EICMA kiállítás (november 8.) után tudhatunk meg

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

MPS AIRFORM

Trending