Csatlakozz hozzánk

Hírek

110 éves a Triumph: 3 új modellel ünnepelnek

Tiger Explorer, Speed Triple R és Steve McQueen Edition érkezik 2012-re

Közzétéve

ekkor

MPS RAM MOUNT
ALPINESTARS OFF ROAD

A Triumph jubilál jövőre, fennállásának 110. évfordulóját ünnepli – az angol márka ez alkalomból három új modellel kedveskedik szimpatizánsainak.

A sorhármas nyolcszázas túraendúró, divatosabban mondva kalandmotor, a Tiger 800-as sikerén felbuzdulva a Triumph készített egy nagyobb, 1200-as kivitelt is, amely a Tiger Explorer nevet kapta. Bár az új “Felfedező” blokkja is soros háromhengeres konstrukció, ennek ellenére nem a kis Tigrisekre építkezik, hanem egy teljesen új modell.

Az angolok szerint az új Explorer kategóriájában (nagy kalandmotorok) az élen jár a felhasznált technológiát illetően. Tény, hogy ebben a modellben mutatkozik be a Triumph új, “zsinór nélküli”, ride-by-wire gázvezérlő rendszere, valamint a kikapcsolható ABS (tehát terepezésre is alkalmas lehet), a kipörgésgátló és a tempomat is a csomag része lesz. Az új vas terepes képességeit erősíthetik az erre a célra alkalmas méretű felnik (elöl 19, hátul 17 collos), az erős acélváz és alu kerekek. Apropó kerekek: zavartalanul gyönyörködhetünk a hátsó felniben, ugyanis – a márka tradícióinak megfelelően – félkarú hátsó futóművel készül a Tiger Explorer! Ahogy az ebben az osztályban elvárható, rengeteg kiegészítő segíthet majd személyre szabni a tulajnak a gépet. Az alacsonyabb-magasabb nyergektől kezdve a mindenféle táskákon át egy sor elektronikus (és fűthető) kényelmi berendezés szolgálhatja majd a felfedezőkörúton lévő motorost.


Tiger Explorer: 1200-es sorhármas blokk, sebességtartó automatikával, kipörgésgátlóval és kikapcsolható ABS-szel…


…no és látványos félkarú hátsó futóművel és kardánhajtással! Vajon lesz belőle fűzött felnis, még terepesebb (XC?) verzió is?

2012-re érkezik az angol keménylegény, a tavaly Kölnben bemutatott Speed Triple (még) sportosabb változata, az R is. A nagy Tripla futóműve a svéd futómű specialistával, az Öhlins-szel szoros együttműködésben készült: elöl a legújabb fejlesztésű, 43 milliméteres belsőcső-átmérőjű NIX30 típusú villa figyel, míg hátra a nagy presztízsű TTX36-os rugóstag került. A rugózatlan tömeg minimalizálása érdekében könnyű (és szépséges) ötágú kovácsolt PVM gyártmányú felniken gördül a Triple R (amik több, mint 1,7 kilóval könnyebbek az alapváltozat kerekeinél). A “Racingos” Speed Triple felsőkategóriás, négydugattyús, radiális monoblock satukkal lassít, amiket az olasz Brembo szállít. Az opciós listán megtalálható lesz a fékrendszerhez a kikapcsolható ABS. Az angol gyártó számításai szerint egyébként a “komolyabb” kerekek és fékek együttesen 5 százalékkal nagyobb fékező teljesítményt nyújtanak az R-nek, mint amivel a “mezei” Speed Triple rendelkezik.


Speed Triple R: sportosabb futómű, felni, fékek – és megjelenés
Triumph Steve McQueen Edition

A Triumph egy limitált kiadású modellel állít emléket az egykori hollywoodi színész-ikonnak, Steve McQueen-nek. Az angol márka iránti rajongásáról ismert McQueen olyan kiváló produkciókban szerepelt, mint A hét mesterlövész, A Thomas Crown-ügy, A szökés vagy a Pokoli torony. A McQueen-féle motor egy klasszikus Bonneville T100-asra épül, és mindössze 1100 darab készül belőle a világon. A különlegesség megjelenését az a Triumph Trophy TR6-os inspirálta, amin McQuenn A nagy szökés c. film (1976) egyik híres jelenetében hajt. A sorszámozott modell tankjának két oldalán szerepel a színész aláírása, plusz többek között több fekete alkatrész varázsolja kuriózummá: egyebek mellett a felnik, tükrök, sárvédőkonzol, rugóstagok és a fényszóró háza is fekete fényezést kapott. Steve McQueen egyébként 1980-ban, 50 éves korában hunyt el.


További részleteket a 2012-es modellekről a milánói EICMA kiállítás (november 8.) után tudhatunk meg

MPS ALPINESTARS 2017
MPS AUTOMAG

Comments

comments

Hirdetés
Astone

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

ALPINESTARS OFF ROAD
MPS RAM MOUNT

Trending