Csatlakozz hozzánk

Hírek

10 pontot ért Misano Kovács Nikinek

A figyelemre méltó hatodik helyen zárta első Stock600-as versenyét Kovács Niki.

Közzétéve

ekkor

Sportster
MAI Kótyavetye
 
 
 
 
Igazi tavaszi, szeszélyes időjárás fogadta a versenyzőket múlt hétvégén a Misano-Adriatico versenypályán. Az egyik pillanatban még eső áztatta fel a pályát, majd mikorra a gumicsere gondolata felmerült, már el is kezdett száradni.
A Női Európa-bajnokság résztvevőit végül szerencsére végig kegyeikbe fogadták az égiek. Összesen 35 hölgy (600-asok és 1000-esek együtt) sorakozott fel az időmérő edzésekre a boxutca kijáratánál, hisz a Női Európa Bajnokság első futamával együtt rendezték meg az Olasz Női Bajnokság második versenyét is.
Nikiék az elutazás előtt az 1’50-es időt tűzték ki célul, mivel az Olasz Női Bajnokság eleje ennyit futott itt tavaly.
Az időmérők során az 1’53’123-as idő a rajtrács 16. helyére volt elég, ami a 600-asok között a 11. időt jelentette. Az igencsak színes mezőnyben a két legtávolabbról érkező orosz lány nem tudott limitet futni (bár kérdés, hogy miért nem a legjobb 600-as időhöz képest nézték a 120%-os határt), az egyik olasz hölgyversenyző pedig esése miatt nem indult a versenyen. A hatszázasok között a holland Iris Ten Katen futotta a legjobb kört, míg az ezresek között a német Nina Prinz motorozott űridőt, 1’42’029-es ideje a hétvége leggyorsabb köre volt a férfiakat is beleértve!
 

 

A boxutcai pletykák már szombaton arról tanúskodtak, hogy Niki igen nagy respektnek örvend, és a mezőny többsége bizony tart tőle…
A versenyen lánykánk ennek megfelelően oda is tette magát. Az első körben 12.-nek jött, a másodikban pedig már 11.-nek. A verseny második felére az 1’50-es köridők is megérkeztek, amit egészen 1’50’211-ig sikerült letornázni. Az utolsó két körre komoly meccs alakult ki, melynek során Niki veszített, majd nyert egy helyet, így végül az abszolút 13. helyen intették le, amely a huszonkét 600-as versenyző között a 8. helyet jelentette. Olyan versenyzőket szorított maga mögé, mint az EB tavalyi negyedik helyezettje, vagy az Olasz Bajnokság korábbi bajnoka. A fenti eredmény a Női Európa Bajnokság 6. helyét jelenti, amely 10 pontot ér.
Ten Katen és Prinz a versenyen is hozta korábbi formáját, utóbbi több mint 32 másodpercet vert a második helyezettre.
 
„Voltaképp elégedettnek kell lennem a hétvégi teljesítményemmel (bár egy sportoló sohasem lehet elégedett), hisz ez volt az első versenyem ebben a géposztályban. A kitűzött köridőt sikerült hoznom, az már más kérdés, hogy nem feltétlenül az olaszokhoz kell mérni ezentúl magam. A holland Ten Katen és a cseh Janakova is kemény ellenfelek, de idővel nem verhetetlenek. Három év fórjuk van ebben a kategóriában és jó pár tízezer kilométer. Az anyagi hátterünk sem összehasonlítható az enyémmel, amely stock kategória ide vagy oda, sokat számít. Kemény munkán vagyunk túl az edzőmmel, Horváth Lászlóval és a kis csapatommal, ami a családomat jelenti. Remélem, sikerül évközben pénzügyi támogatókat találnunk és akkor lesz lehetőségem további versenyeken fejlődni, ami elengedhetetlen ahhoz, hogy a következő EB futamokon legyen esélyem a dobogón végezni.” – értékelte a helyzetet Niki.
 
 
A következő futamot szintén egy világbajnoki helyszínen, Assenben rendezik június 14-15-én.
 
 
Ismételten szeretnénk megköszönni mindenkinek a termékekben és szolgáltatásokban formát öltő segítséget, amivel Nikit támogatják, így a Yamaha-City, a Mentes és Társai, a DanGer Bikes, az A1 Wellness, a Sebastiano, a Crystal Design, a Gaudí, az Outline Group, a Hajas Szalonok, az X-Car, a Pannónia-ring, a BrOrganisation, a Ciao Mario étterem bizalmát, valamint külön köszönet a Cemelog támogatásáért.
 
 

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

MPS AIRFORM

Trending