Csatlakozz hozzánk

Hírek

100km-es verseny volt hétvégén a Rossi Ranchon

A szombati Moto Ranch versenyen még a házigazda is tudott jó eredménnyel végezni, de vasárnap már a Morbidelli-Pasini páros vitte haza a trófeát. Nem mellesleg nagyon jó buli lehet ez a hétvége. Mi is szívesen mennénk…

Közzétéve

ekkor

Sportster
MAI Kótyavetye

A 2011-ben elkészült Valentino Rossi szülővárosában Tavullia-ban található Moto Ranch, a Doki saját motoros iskolája, ahol a VR46 Riders Academy gyártja az olasz motorsport tehetségeket. Az edzések mellett már 5 éve helyszíne a farm az olaszok közt elhíresült 100 km-es verseny is, ahol két napon át húzzák a gázt, és méregetik maguk közt egymást, olyan igazi olasz módra, vidáman és jó hangosan.

A pálya

Így holtszezonban minden motoros örül, ha motorra pattanhat, úgyhogy a hangulat fergeteges, folyamatosan ugratják, szívatják egymást, és hatalmasakat nevetnek.

Így kezdődött az idei rendezvény:
(A videókat csak a twitterre is regisztrált felhasználók láthatják!)

És így folytatódott:

Tavaly a versenysorozatban a győzelem a Morbidelli-Pasini pároshoz, majd a Valentino Rossi és Luca Marini (fél-testvérpároshoz) vándorolt. Sajnálatos módon ebben az évben Luca csak nézőként van jelen a közelmúltban műtött válla miatt, így ő magyarázza el nekünk, hogy is zajlik ez az egész:

„Most szabadedzés folyik, ezután jön az időmérő, mikor kiderül ki hányadikként indul. Szombaton zajlik az „Amerikai” verseny, amit sötétedés után tartanak világítás mellett két ovális körben, és ahol az utolsó kettő mindig kiesik. Több fordulóban két körönként tart a döntőig, amiben négyen versenyeznek 3 körön át.
Vasárnap kerül sor a “La Biscia” (a kígyó) névre keresztelt 40 körös verseny megrendezésre, ahol  az összes csapat rajthoz áll, hogy megmérkőzzenek egymással.”

Az idei év versenyzői

“Nemcsak a versenyzők, a motorok közt is vannak különbségek, a KTM-ek például nagyon erősek, de a Yamaha is mindig nagyon versenyképes. A legerősebb versenyző általában Valentino, Morbidelli, Pasini és Baldassari.”

A szombat esti kieséses versenyt behúzta Valentino Rossi és Franco Morbidelli

A szombat esti kieséses versenyt behúzta Valentino Rossi és Franco Morbidelli

 

A közkedvelt Mattia Pasini (aki a Moto2-ben keres éppen új csapatot a következő szezonra) elmagyarázta a speciális versenyen induló motorkerékpárok sajátosságait

A krosszmotorokból átalakított motorkerékpárok első teleszkópját 10 centiméterrel rövidebbre cserélik az eredetihez képest és előre is a 19 colos kereket tesznek, így sokkal laposabbak ezek a gépek, mivel itt nem kell az ugratásokkal törődni. Ez stílus nagyon hasonlít a Flat-Track motorokhoz, de itt a Motor Ranch-on megmarad az első fék is a motorokon.   

Pasini és Morbidelli a hétvégi főverseny győztes párosa

Pasini és Morbidelli a hétvégi főverseny győztes párosa

Néhány friss kép a viadalról:

 

Comments

comments

Kattintson a hozzászóláshoz

Hagyj egy üzenetet

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

MPS AIRFORM

Trending