Connect with us
just1 mx
Suzuki

Hírek

10 perces töltést és megnövelt akkukapacitást ígér a Horwin

Published

on

ICONSHOP 300
jgpr
RST AIRBAG

Ahogy az elektromos motorkerékpárok piaca folyamatosan fejlődik, a gyártók és a startupok egyaránt keresik a módját annak, hogy felülmúlják a versenytársakat. A németországi székhelyű Horwin elektromos motorkerékpár- és robogómárka számára a válasz a sűrűbb akkumulátoregységekben rejlik, amelyek a korábban szükséges időtartam töredéke alatt töltődnek fel.

A Horwin a brazil CBMM nióbium-specialistával együttműködve nióbiummal dúsított lítium-ion akkumulátorokat fejleszt. A főként Brazíliából származó nióbiumot gyakran használják ötvözetek erősítésére, köszönhetően a titánnal vetekedő Mohs-féle keménységi besorolásának, vasszerű alakíthatóságának.

A Horwin nem csupán a CBMM-mel fogott össze, a Toshiba is beszállt az nióbium-titán-oxid (NTO) akkuk fejlesztésébe. A Toshiba jelenlegi technológiájához képest az NTO-egységek háromszor nagyobb energiakapacitással rendelkeznek, a feltöltési idő pedig 10 percre csökken az alkalmazásával.

A Horwin hamarosan tesztelni fogja az ígéretes NTO-akkumulátorokat, méghozzá a CR6-os modelljéhez hasonló prototípusban. A jelenlegi CR6 8,3 lóerős motorral rendelkezik, és egyetlen feltöltéssel 150 kilométeres hatótávval bír. A cég arra számít, hogy az NTO akkumulátor drasztikusan megnöveli ezt a számot.

“A várakozások szerint a nióbium akkumulátorral ellátott modell már 2024-ben elérhető lesz a brazil piacon” – magyarázta Pricilla Favero, a Horwin Brazil vezérigazgatója.

“Azon dolgozunk, hogy hamarosan mindenki számára elérhető legyen az ultragyors töltéssel rendelkező elektromos motor. A töltési idő lerövidítésén túl a nióbium akkumulátorok a biztonság és az élettartam szempontjából is előnyökkel járnak, mivel akár 20 000 töltést is lehetővé tesznek, ami önmagában is az utóbbi idők legnagyobb előrelépése.”

Ez azonban nem az egyetlen közös projekt, amelyet a CBMM vállalt. A brazil cég 2022 februárjában megállapodást kötött az újraéledő elektromos motorkerékpár-márkával, a Lightninggal. A közös cél egy könnyű és hatékony akkumulátor fejlesztése a nagyteljesítményű modellekhez. A Horwin ugyanakkor továbbra is a hatótávra, mintsem a teljesítményre összpontosít.

Click to comment

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Sportster

Facebook

INSTAGRAM

MPS AIRFORM
caballero

Trending