Csatlakozz hozzánk

Blog

10 híres ember motorbalesete

Sok híresség szeret motorozni és néhányuknak már elég komoly balesetben volt része, ami talán intő példa lehet azok számára akik azt hiszik halhatatlanok.

Közzétéve

ekkor

Sportster
MAI Kótyavetye

Mindannyian tudjuk, hogy a motorozás nem csak egy hihetetlen élményt nyújtó, vad vagy szelíd szenvedély (kinek mi), hanem egy veszélyes tevékenység is. Ellentétben azzal aki autóban ül, egy balesetben súlyosabban megsérülhetsz, mert a motorkerékpár nem véd meg téged. Ráadásul ha nem rendelkezel az összes előírt, vagy javasolt védőfelszereléssel, sajnos még komolyabb bajba kerülhetsz.

Íme 10 híres ember, akinek durva motorbalesete volt:

  1. Lauren Hutton

A ma 75 éves modell és színésznő éppen jótékonysági úton volt Las Vegasban a barátaival (mint például: Dennis Hopper, Jeremy Irons) mikor elesett és eltörte mindkét lábát, egy karját, és három bordáját amiből az egyik átszúrta a tüdejét. Szerencsére azonnal eszméletét vesztette, mert iszonyú fájdalmakat kellett volna átélnie. Nagy mázli, hogy védőfelszerelést viselt. A színésznő a mai napig motorozik.

  1. Gary Busey

A 74 éves Gary Busey 1988-ban egy igen komoly motorkerékpár baleset után kómába esett. Bár a színész mindig ügyesen vezetett, viszont soha nem volt hajlandó bukósisakot viselni, ami a baleset napján sem volt rajta. A balesete következtében tartós fejsérülést szenvedett, megrepedt a koponyája, és a neurológiai sebészeten kezelték. Teljesen más ember lett ezután. A sisakokkal kapcsolatos álláspontja több év után változott csak meg. „Bukó nélkül motorozni olyan mint egy szerencsejáték, amiben kizárólag veszíthetsz.”

  1. Peter Fonda

A 78 éves Peter Fonda (Szelíd motorosok) számos balesetet szenvedett motoron. Nagyobb balesetei közül megemlíteném az 1964-es esését, mikor egy szál fürdőruhában nagy sebességgel hajtva elvesztette az irányítását a motor felett. Majd 1985-ben gerinc és nyakcsigolya törései lettek egy esés következtében, 1993-ban pedig szarvasokkal ütközött. Szerencséjére mindet túlélte és ma is aktívan dolgozik a filmiparban mint színész, rendező, forgatókönyvíró és producer.

  1. Kenau Reeves

Az 54 (!) éves Neo, akit mindenki szeret egyszerűségéért, emberségéért, világnézetéért, mint tudjuk nem csak nagy motorrajongó, hanem már saját motorépítő vállalkozása is van. 1996-ban a Beverly Hills-en motorozva szerzett egy bokaszalag szakadást, s bár előtte már volt egy másik balesete, szerencsére abban nem szenvedett semmilyen komolyabb sérülést.

  1. Ben Roethlisberger

A ma 36 éves NFL-ben irányító-pozíciót betöltő amerikai futballjátékos, 24 évesen a 2005-ös Suzuki Hayabusájával Pittsburgh közelében egy kereszteződésben szenvedett balesetet ráadásul jogosítvány nélkül motorozva, tanulói engedéllyel, sisak nélkül. A kereszteződésben egy 62 éves nő kanyarodott elé. A balesetben többszörös állkapocs és orrcsont törése lett, amit 7 órán keresztül műtöttek. Ezenkívül agy-, gerinc-, mellkas-, és hasi sérülései is lettek. Balesete nagy botrányt kavart, miszerint „egy ilyen kaliberű sportoló ne űzzön veszélyes hobbit – címszóval – , és azt ne fizesse neki a biztosító”.

  1. Billy Idol

A ma 63 éves angol rock- és punkzenész, zeneszerző és énekes 1990-ben Harley Davidsonjával egy stoptáblánál állva ütközött össze egy autóval. Megrepedt az alkarja és nyílt törése lett a térde és bokája közt, s a csontja beleállt a lábába. 7 órán át műtötték, hogy ne veszítse el a lábát, végül egy fémmel rögzítették. Hat hónapnyi szigorú ágypihenő után kezdődhetett rehabilitációja. Balesete miatt a The Doors, a Terminátor 2 filmszerepeit elvesztette, s attól eltekintve, hogy 2010-ben még volt egy motoros balesete mikor menet közben defektet kapott és akkor is lábsérülése volt, még ma is vígan motorozik.

  1. Erik Estrada

A ma 69 éves színész egy TV sorozatnak köszönhetően tanult meg motorozni (ezt a filmet forgatták le nemrég újra CHIPS – Bukós szakasz néven, ahol az őt játszó Michael Pena ugyanúgy motorszűzen ült a kétkerekűre), amit nagyon megszeretett. 1979-ben azonban forgatás közben súlyos balesetet szenvedett, amikor elvesztette az uralmat a motorja felett, egy autónak repült és ráesett a saját motorja. Több bordája elrepedt, és eltört mindkét csuklója. Azóta is vállal motoros filmeket.

  1. Duane Allman

Duane Allman amerikai gitáros, akit számos szakértő a világ legjobb gitárosának tart, 1971-ben egy motoros balesetben elhunyt. Allman kiakart kerülni egy teherautót, s már a jármű szélén járt, mikor az autó hirtelen megállt, s szegény Allman belefutott. Az orvosok hiába próbálták megmenteni az életét.

  1. David Hasselhoff

A 66 éves egykori Baywatch sorozat csillagát 2003-ban Los Angelesben egy széllökés döntötte fel az autópályán, s bár nem volt komolyabb sérülése, a körülményeket azóta is vitatják egykori rajongói.

  1. Ann Margret

A 77 éves színésznő és nagy motoros tyúk Minnesotában túl gyorsan jött le egy füves lejtőn, s bukása során három bordája és bal válla repedt meg. Mindez nem akadályozta meg abban, hogy másnap több ezer ember előtt integessen egy rendezvényen sérült kezével.

Comments

comments

Kattintson a hozzászóláshoz

Hagyj egy üzenetet

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

MPS AIRFORM

Trending