Connect with us
Suzuki

Hírek

10 év után jöhet az új ezres csupasz Honda

A 2007-es bemutatón ott voltunk Milanóban, most ősszel végre jöhet egy új CB1000R

Published

on

ULTRABOLT
RST AIRBAG

Ezen a 2008-as bemutató teszten voltunk szakadó esőben végig 5-6 fokban, de a motor már akkor is nagyon tetszett

2007-ben mutatták be a 130 lóerős CB1000R-t, amely nem volt a legerősebb a kategóriájában, mégis a kezelhetőségével hívta fel magára a figyelmet. Egy összehasonlító tesztben azonban kiderült, hogy milyen jó is, amikor egy három és egy kéthengeressel hasonlítottuk össze.

10 év nagy idő a motorkerékpárok fejlesztésében, ezért épp itt volt az ideje már egy új csupasz gép megjelenésének a Honda kínálatában. Bár szerintünk ez az ezres Naked kategória teljesen felesleges, azonban a vásárlóközönség ezeket szereti, ezért a Hondának is illik valamit mutatnia, hogy ne maradjon ki a sorból.

Már tavaly a milánói EICMA-n lehetett sejteni, hogy mire készül a nagy H, mert ott is volt már egy szép kis CB1100 ból átalakított gép, amit Simoncelli emlékének állítottak. Valószínű ott szondázták ezzel a géppel a közönséget, hogy elkészítsék-e a széria változatát, amely most úgy néz ki, hogy meg is valósul. Ám nagyon valószínű, hogy a legfelső képhez semmi köze sem lesz, mert az csak egy ügyes photoshop munka az MCN-től…

Az előzetes információk alapján most sem ez lesz a legerősebb 1000-es csupasz, de a súlya sem lesz sok, mindössze 200kg körülire és 155 lóerősre saccolják, amely több, mint elég ebbe a kategóriába.

Az, hogy melyik FireBlade alapjaira épül majd a régire, vagy az újra, még kérdéses. Reméljük az új FireBlade-re, amelynek már fejlett az elektronikai rendszere is.

Ha a 2017-es FireBlade alapjaira épülne, akkor annak nagyon örülhetnénk

 

Click to comment

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Sportster

Facebook

INSTAGRAM

MPS AIRFORM
caballero

Trending