Hírek

Nem zörög a haraszt… MV Agusta F4 – LH44 a láthatáron

Az mondjuk erős túlzás, hogy a láthatáron, de biztos, hogy jön a Lewis Hamiltonról elnevezett limitált szériás superbike
EuroMotor
Faster2

A nagyobb európai gyártók kínálatában egyre többször jelenik meg olyan motorkerékpár amely az alapváltozathoz képest emelt műszaki tartalommal, limitált példányszámban kerülnek piacra, hihetetlenül magas áron. A gyűjtők ennek persze örülnek, hiszen ezeknek a motoroknak nem nagyon csökken az értéke. A gyártott példányszám igencsak vonza a gyűjtők érdeklődését.

A nemrég bemutatott 215 lóerős és 176 kilós karbonvázas BMW HP4 Race -ből 750 darab készül, a 215 lóerős és 156 kg-os Ducati Superleggera pedig 500 darab.
Árban nagyon hasonlítanak ezek a gépek, amelyre válaszul érkezik a picike olasz gyártó válasza, amely szeptemberben kerül gyártásba mindössze 44 darabos! szériában. Azt ugye tudjuk, hogy Hamiltonnak biztos lesz egy, de a maradék 43 darabból egy akár Magyarországra is kerülhetne, mert az mvagusta-budapest.hu tudna egyet rendelni…

Az ára már biztos 21.368.000 Ft lesz.


A dealer infóban megjelent ez a fantomkép és a gyártási dátum, ami jelzi, hogy el fog készülni a 44 db gép hamarosan. Azonban az még eléggé lutri, hogy milyen extrát tudnak még belepakolni, hiszen már az F4 RC-ben is minden benne van mi szem s szájnak ingere. Elektromos Öhlinstől elkezdve, Superbike VB -s SC-Project kipufogón keresztül teljes elektronikai csomaggal és 200 lóerő feletti teljesítménnyel jelentkezik már az RC is.
Valószínű, hogy a LH44-es még erősebb és sok szénszál használatával könnyebb is lesz. Talán még karbon vázat is készítenek hozzá és a Superbike VB-n szerzett tapasztalatokat gyúrják bele.

Mivel nincs még semmi kézzelfogható info és kép a gépekről, ezért Jakus Tamás világbajnok designert megkértük, hogy a fantom kép alapján álmodja meg az LH44 F4-est.
Ez és a kezdőkép lett belőle.

Reméljük hamarosan közölhetünk már a valósághoz sokkal közelebb álló igazi képeket is, de addig amíg nincs ilyen kénytelenek voltunk a fantáziánkra bízni. Ezért készült a Dragsterhez hasonló drótküllős kerékkel is egy terv, amely nagy valószínűséggel nem kerül bele egy F4-esbe, de bitang jól néz így ki. Szerintünk biztos, hogy karbon kerekek lesznek ebben is és talán a vázat is készítenek ebből az anyagból…

 

Comments

comments

MPS RAM MOUNT
Husqvarna

Hírlevél feliratkozás