a nap videoja - 2015 aprilis
Biztonság

A nap videója: Volvo Life Paint

Ez a nem semmi: életmentő festéket fejlesztett ki a Volvo
MPS-Biltwell
EuroMotor
Faster2

Forradalmi megoldással rukkolt elő a Volvo, a biciklisek megóvása érdekében. Bár ránk motorosokra, konkrétan nem gondoltak, mi látjuk benne a kínálkozó lehetőséget.

Az új találmány egy festék, melynek lényege, hogy nappal teljesen láthatatlan, míg éjszaka visszaveri a ráérkező fénysugarakat. A szer mindemellett bármilyen anyagon alkalmazható, legyen az műanyag, bőr vagy akár szövet. Körülbelül egy hét mire lekopik, de ha meguntuk, hogy mindenki észrevesz minket éjszaka, akkor akár le is moshatjuk.

Ez a remek fejlesztés a motorosoknak is lehetőséget ad arra, hogy könnyebben észrevehessék őket éjszaka. Az az egy halovány lámpa ugyanis nem mindig elegendő ahhoz, hogy meglásson minket a közlekedő társunk. Ezzel a módszerrel könnyen javíthatunk a baleseti statisztikákon.

A Life Paint egyébként tökéletesen beleillik a Volvo nagy közlekedésbiztonsági víziójába. A svédek ugyanis azt tűzték ki maguk elé célul, hogy 2020-ra nem halhat vagy sérülhet meg súlyosan ember, aki új egy új Volvóban ül. Nagy pacsi érte a Volvónak!

Comments

comments